OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ομόφωνο Ψήφισμα Δ.Σ. Πάτρας για το ΚΔΑΠ του Νοτίου Διαμερίσματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, στη χθεσινή του (Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου) συνεδρίαση, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα που αφορά στο ΚΔΑΠ του Νοτίου Διαμερίσματος:

«Ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα χρηματοδότηση και μόνιμες προσλήψεις για το Δήμο μας, ώστε να μην αναγκαστεί να κλείσει το ΚΔΑΠ Νότιου Διαμερίσματος και άλλες κοινωνικές δομές.

Οι Δήμοι και ο Δήμος μας, στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Γιατί συνεχίζεται ουσιαστικά η απαγόρευση των μόνιμων προσλήψεων, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες των Δήμων και οι δομές τους, ιδιαίτερα οι κοινωνικές δομές, όπως είναι τα ΚΔΑΠ, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠΑμεΑ, τα ΚΑΠΗ και άλλες, λόγω και των αποχωρήσεων των υπαλλήλων τους, να δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, με κίνδυνο να κλείσουν.

Όλα αυτά είναι απόρροια της πολιτικής που αποσκοπεί στη συρρίκνωση των δημόσιων δημοτικών υπηρεσιών και της ανάληψης τους από ιδιωτικούς φορείς, ώστε αυτοί να αναπτύσσονται και να κερδοφορούν.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη συγκεκριμένη πολιτική και ζητάμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση και τα αντίστοιχα Υπουργεία:

Να δώσουν άμεσα χρηματοδότηση στο Δήμο μας, για να μην κλείσει το ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος.

• Να λειτουργήσει ώστε να δεχθεί παιδιά χωρίς voucher δωρεάν, όπως έκανε μέχρι τώρα και εξυπηρετούσε πολλά παιδιά της περιοχής.
• Να γίνουν μόνιμες μαζικές προσλήψεις άμεσα στους Δήμους για να λειτουργήσουν τις δομές και τις υπηρεσίες τους, ιδιαίτερα τις κοινωνικές.
• Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι μέσω των προγραμμάτων, που στηρίζουν τόσα χρόνια της κοινωνικές δομές των Δήμων και όλων των υπηρεσιών.
• Να μην κλείσουν οι δομές των Δήμων, αλλά να ενισχυθούν με την αναγκαία χρηματοδότηση και το απαραίτητο προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, ανεξάρτητα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, με μόνιμη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην κατεύθυνση της ανάπτυξής τους και όχι στην απόδοσή τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Σχετικά Άρθρα

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice

Αύριο ξεκινά το 2ο τουρνουά 3×3 Basketball «Cretan Series» στο Μαλεβίζι

otavoice