OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Μ: Στα Θυρανοίξια της Ιεράς Μονής Τσούκας, ο Γ. Αμανατίδης

Στα Θυρανοίξια της Ιεράς Μονής Τσούκας στην Αγία Άννα του Δήμου Νεστορίου, από τον Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικο και παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, παρευρέθη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης.

Έναμ εξαιρετικό θρησκευτικό χριστιανικό χώρο, σπουδαίας ιστορικής αξίας.

Το έργο “Αποκατάσταση Μονής της Τσούκας και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου” υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” του #ΕΣΠΑ 2014-2020 με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.(Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-ΕΤΠΑ) Η δαπάνη του έργου ανήλθε στα 1.103.967 € και υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς.

Τα Βυζαντινά μνημεία της Καστοριάς αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό πλούτο όχι μόνο για τη Δυτική Μακεδονία αλλά και για όλη τη χώρα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Region of Western Macedonia είναι σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τη Βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, τις Δημοτικές Αρχές της ΠΕ Καστοριάς για να υλοποιηθούν σημαντικά έργα αποκατάστασης και ανάδειξης αυτού του ιστορικού πλούτου και κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και επόμενη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη με την κ. Ανδρομάχη Σκρέκα, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς, όπου θα εξειδικευθούν οι προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο το επόμενο στάδιο της εξεύρεσης πόρων και της χρηματοδότησης των έργων.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Βριλησσίων: Από 9-20/9 οι εγγραφές στο νέο ΚΔΑΠ για παιδιά 5-12 ετών

otavoice

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

otavoice

Δ.Δυτ.Αχαΐας: Αυτοψία Δημάρχου στο νέο γήπεδο 5χ5, στο Λάππα Αχαΐας

otavoice

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τιμά τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

otavoice

Π.Κρήτης: Συνάντηση Στ. Αρναουτάκη με πρέσβεις χωρών την Ν.Α. Ασίας

otavoice