OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ν.Α: Το Π.Σ. καταδικάζει την προσβλητική και διχαστική στάση του Δημάρχου Κω

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 με τηλεδιάσκεψη, και σχετικά με την προσβλητική και διχαστική στάση του Δημάρχου Κω στο πρόσωπο των εκλεγμένων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κω, έλαβε κατά πλειοψηφία την παρακάτω απόφαση:

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου καταδικάζει την προσβλητική στάση του Δημάρχου Κω, Θεοδόση Νικηταρά στο πρόσωπο των εκλεγμένων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κω.

Ο Δήμαρχος Κω υιοθέτησε διχαστική στάση, στοχοποιώντας τους περιφερειακούς συμβούλους για ένα ζήτημα, για το οποίο οι τελευταίοι δεν δύνανται εκ της θέσης τους να έχουν ούτε συμμετοχή ούτε αρμοδιότητα ή κάποιο αποφασιστικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κω, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ούτε ψηφίζουν ούτε συμμετέχουν στις εργασίες του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου ούτε είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, εντούτοις, επέλεξε, υιοθετώντας μια πολιτικά ανώριμη τακτική, να τους θέσει απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες σχετικά με τη μεταφορά των απορριμμάττων από το νησί της Καλύμνου στον ΧΥΤΑ Κω, όταν ο τελευταίος αδειοδοτηθεί.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά προβλέπεται από το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Νοτίου Αιγαίου, το οποίο μόνο ο Δήμαρχος Κω από όλους τους πολίτες της Κω είχε υπερψηφίσει, εδώ και δύο έτη, το 2022, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου φορέα.

Παρά ταύτα, τόσο στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 30 Ιουλίου, όσο και σε συνάντηση που είχε με φορείς επεδίωξε την τεχνητή όσο και άγονη αντιπαράθεση, ζητώντας τους να «τοποθετηθούν δημόσια» για ένα ειλημμένο ζήτημα άλλου φορέα, ενώ δεν ανέκοψε δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του που τάχθηκαν με κατηγορίες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των περιφερειακών συμβούλων.

Το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Κω δεν επέλεξε να τοποθετηθεί αρμοδίως και θεσμικά στη δημόσια διαβούλευση για το ζήτημα που διενεργήθηκε από τον ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου και στη συνέχεια δεν επέλεξε να τηρήσει ό,τι υπερψήφισε, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου δεν αφορούν το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αφορούν τον τρόπο που μόνο ο ίδιος επέλεξε για να πολιτεύεται.

Αυτό που αφορά και ταυτόχρονα προσβάλλει το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και την πολιτική ζωή συνολικά, είναι το γεγονός ότι επέλεξε τον πιο φτηνό δρόμο δημόσιου διαλόγου, αυτόν της οπαδικής λογικής που δηλητηριάζει και διχάζει αιρετούς και πολίτες στην λογική του υπέρ του Δήμου ή της Περιφέρειας, υπέρ της Ρόδου ή της Κω, υπέρ «Βόρειων ή Νότιων», αδιαφορώντας για την ορθότητα της διαδικασίας, για τη θεσμική λειτουργία και εν τέλει για το κύρος και την αξιοπιστία της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το παρόν Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου καταδικάζει την διχαστική στάση του Δημάρχου Κω που αποτελεί μαύρη σελίδα και αναχρονιστικό ολίσθημα για την τοπική Αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή συνείδηση, για την οποία τα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου εργάζονται.

Σχετικά Άρθρα

otavoice

Ν.Χαρδαλιάς: «Θωρακίζουμε το Λεκανοπέδιο – Ο Κηφισός είναι μόνο η αρχή»

otavoice

ΠΔΕ: Φιλανθρωπική συναυλία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

otavoice

Δ.Πεντέλης: Συγκέντρωση σχολικών ειδών «Γεμίζω τη σχολική μου τσάντα»

otavoice

Ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχείο Κοζάνης για τα νέα Κοιμητήρια Κλείτου

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Προχωρά η «Ολοκληρωμένη ανάπλαση της Κυπρίων Αγωνιστών»

otavoice