OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π. Σημανδηράκης: «Καλή πρόοδο για μια δημιουργική σχολική χρονιά»

Οι καθιερωμένοι αγιασμοί των σχολείων του Δήμου Χανίων πραγματοποιήθηκαν με αέρα «ανανέωσης», καθώς πολλοί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν τη νέα, αναβαθμισμένη εικόνα των σχολείων τους.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, βρέθηκε από νωρίς το πρωί στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατά (Ν. Κυδωνία), του Σχολικού Συγκροτήματος στον Κουμπέ, του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων (Φράγκικο) και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων (Χαλέπα), μαζί με Αντιδημάρχους, εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρο της Β’/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Αντώνη Ι. Βαρδάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο για θέματα της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, Γιάννη Δρακακάκη, τον Πρόεδρο της Α’/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Νίκο Βλαζάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, βρέθηκαν σε σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υποβλήθηκαν σε ριζικές αλλαγές, δημιουργώντας ένα ανανεωμένο σχολικό περιβάλλον, σε λειτουργικό αλλά και αισθητικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Χανίων ευχόμενος στους μαθητές και τις οικογένειές τους «καλή πρόοδο, μια δημιουργική, νέα σχολική χρονιά αλλά και δύναμη στους εκπαιδευτικούς» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διαρκή, εντατική προσπάθεια, που γίνεται κάθε καλοκαίρι από τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου, ώστε όλο και περισσότερα σχολεία να εκσυγχρονίζονται και να βελτιώνονται, πριν από το πρώτο κουδούνι.

Ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε: «τα τελευταία χρόνια στα σχολεία μας έχουν ολοκληρωθεί έργα, που ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ με μια πολύ σκληρή προσπάθεια από τους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων και έχουν αναβαθμιστεί ουσιαστικά τα σχολεία μας», ενώ παρότρυνε μαθητές και εκπαιδευτικούς να «αγκαλιάσουν» και να προφυλάξουν τις αλλαγές και τα αποτελέσματα της αναβάθμισης.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος, Αντώνης Ι. Βαρδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τις 152 σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων, που τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζονται ενεργειακά και εκσυγχρονίζονται ως προς την προσβασιμότητα και την ασφάλεια που παρέχουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς», ενώ τόνισε πως «ο Δήμος Χανίων «εκμεταλλεύεται» κάθε προσφερόμενο, χρηματοδοτικό εργαλείο, είτε κρατικό είτε ευρωπαϊκό για τη συνεχή βελτίωση των σχολείων μας».

Στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου, σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά σχολεία, έχει γίνει μια μαραθώνια πορεία προετοιμασίας, με προϋπολογισμό, που αγγίζει τα 15.000.000 ευρώ και με ριζικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό των σχολείων, με την ανακατασκευή κτηρίων και κλειστών χώρων αθλητισμού, την ανάπλαση των εξωτερικών χώρων αθλητισμού, τις εργασίες ελαιοχρωματισμού στο εσωτερικό και το εξωτερικό των κτηρίων, την τοποθέτηση εξωτερικού φωτισμού με φωτιστικά τύπου LED αλλά και τη δημιουργία νέων, προσβάσιμων πεζοδρομίων περιμετρικά των σχολείων.

Σχετικά Άρθρα

Πραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί στα σχολεία του Δ. Πλατανιά

otavoice

Ο Δήμος Αμφιλοχίας στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Γ. Μώραλης: «Καλή σχολική χρονιά γεμάτη γνώση και δημιουργικότητα»

otavoice

Σακκάς: Νέα σχολική χρονιά με τον Δ. Τρικκαίων σταθερά δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα

otavoice

Σ. Ρούσσος: «Οι μαθητές να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και το μεράκι των δασκάλων»

otavoice

Α. Αθανασίου: «Ανοίγει νέος κύκλος γνώσης, δημιουργίας κι έμπνευσης »

otavoice