OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Στ.Ε: ΛΑΡΚΟ και ΑΠΕ απασχόλησαν την τακτική και την ειδική συνεδρίαση του Π.Σ.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024, δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Στην αρχή της συνεδρίασης και κατόπιν σχετικής ερώτησης που κατατέθηκε για την οδοντιατρική περίθαλψη Ατόμων με Αναπηρία που παρουσιάζουν δυσκολία συνεργασίας, δόθηκε ο λόγος στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας Παναγιώτη Αγγελάκη, ο οποίος ανέλυσε το πρόβλημα και αναζητήθηκαν λύσεις. Σχετικές πρωτοβουλίες έχει ήδη αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος – Δημήτριος Γεωργίου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας τροποποίησε το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2024, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα, όπως η αποκατάσταση βλαβών στα Τεχνικά έργα της γέφυρας Παλαιοκαρυάς – Τροβάτο και η διοργάνωση Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ακολούθησε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης και κατόπιν σχετικών ερωτήσεων Περιφερειακών Συμβούλων, αναλύθηκαν -μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα θέματα:

– Η ένταξη εργαζόμενων της «ΛΑΡΚΟ» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης, με άνοιγμα θέσεων στην περιοχή της Λοκρίδας. Σχετική πρόταση κατέθεσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «ΛΑΡΚΟ» στη Λάρυμνα Παναγιώτης Πολίτης.

Επισημαίνεται ότι ήδη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενεργοποίησε διαδικασία πρόσληψης προσωπικού προκειμένου να απορροφήσει το ανθρώπινο δυναμικό της «ΛΑΡΚΟ». Έχουν ξεκινήσει προσλήψεις εργαζομένων κάτω των 55 ετών για 1+1 έτος και άνω των 55 ετών για έως 7 έτη, δηλαδή μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

– Η διαχείριση των απορριμμάτων.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και κατόπιν συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη, αναμένεται άμεσα η έκδοση πρόσκλησης από το ΥΠΕΝ για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του ΧΥΤΑ Λαμίας. Αντίστοιχη λύση χρηματοδότησης θα αναζητηθεί και για τη δημιουργία ΧΥΤΥ Χαλκίδας, μετά την ολοκλήρωση των μελετών από πλευράς ΦοΔΣΑ.

– Η διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα ζητήματα, όπως το αρδευτικό της Κωπαΐδας.

Συζητήθηκαν επίσης πιθανές ενέργειες και παρεμβάσεις προ της διαδικασίας εκπόνησης νέου Ειδικού Χωροταξικού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό να επισημαίνει ότι: «Είναι ανάγκη να προστατευθεί η Στερεά Ελλάδα. Έχουμε λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τη στάση μας, εν είδει άμυνας σε αυτό που όλοι αισθανόμαστε πως έρχεται!»

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Συζητήσαμε στη διάρκεια της διπλής και πολύωρης συνεδρίασης του Περιφερειακού μας συμβουλίου για πληθώρα θεμάτων, έργων και δράσεων που υλοποιούνται, όπως και για τις διαδικασίες που εκκινήσαμε για την απορρόφηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι -για ακόμη μια φορά- στο πλευρό των εργαζομένων και δίνει λύσεις!»

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Λουκία Θεοδώρου τόνισε:

«Ολοκληρώσαμε μια χρονοβόρα, αλλά πολύ παραγωγική διαδικασία προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της 15ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού μας συμβουλίου, όπως επίσης και τα θέματα της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής για το τέταρτο δίμηνο του έτους 2024.

»Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τη συμμετοχή είτε δια ζώσης είτε μέσω διαδικτύου. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως, όμως, όσους συμμετέχουν ουσιαστικά στις συνεδριάσεις και συγκεκριμένα στη διαδικασία της ψηφοφορίας, ανεξαρτήτως αν υπερψηφίζουν, καταψηφίζουν ή δηλώνουν παρόντες. Τιμούν έτσι το ρόλο του Περιφερειακού συμβούλου, παίρνοντας θέση επί όλων των θεμάτων που μας απασχολούν».

Σχετικά Άρθρα

otavoice

Ν.Χαρδαλιάς: «Θωρακίζουμε το Λεκανοπέδιο – Ο Κηφισός είναι μόνο η αρχή»

otavoice

ΠΔΕ: Φιλανθρωπική συναυλία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

otavoice

Δ.Πεντέλης: Συγκέντρωση σχολικών ειδών «Γεμίζω τη σχολική μου τσάντα»

otavoice

Ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχείο Κοζάνης για τα νέα Κοιμητήρια Κλείτου

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Προχωρά η «Ολοκληρωμένη ανάπλαση της Κυπρίων Αγωνιστών»

otavoice