OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παρέμβαση Μιτζικού στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, κατά της επέκτασης θυροφράγματος Κάρλας και διώρυγας στο φράγμα Γυρτώνης

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής ´Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός κατέθεσε θέμα εκτός ημερησίας διάταξης τα ζητήματα :

1. Τη μεταφορά νερού από τον Πηνειό στην Κάρλα μέσω κατασκευής διώρυγας από το φράγμα της Γυρτώνης μέχρι τον Ταμιευτήρα της Κάρλας
2. Την επέκταση του θυροφράγματος από την Κάρλα στον Παγασητικό μέσω του οποίου διοχετεύθηκαν όγκοι νεκρών ψαριών και βρώμικων υδάτων στον κλειστό Κόλπο του Παγασητικού με τις καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον και στην οικονομία της περιοχής μας.

Ο κ. Μιτζικός αναφέρει ότι, ως Δήμος με την μεγαλύτερη ακτογραμμή εντός Παγασητικού και με τους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς εντός του Παγασητικού εξέφρασα ξεκάθαρα την αντίθεσή μου στην μεταφορά υδάτων από τον Πηνειό στην Κάρλα και ιδιαίτερα κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή επέκτασης του θυροφράγματος το οποίο πρέπει να πάψει να αποτελεί τη σήραγγα εκτόνωσης στην ουσία υδάτων του Πηνειού στον κλειστό και εύθραυστο Κόλπο του Παγασητικού με τις καταστροφικές συνέπειες που ζούμε σήμερα.

Το ΔΣ της ΠΕΔ αποφάσισε ομόφωνα και έγινε δεκτό το αίτημά μου να ζητήσει θεσμικά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια Θεσσαλίας το σχέδιο που προβλέπει τα παραπάνω και να γνωμοδοτήσει η ΠΕΔ επ´αυτού.

Η θέση μου ως Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου είναι ξεκάθαρη :
– Είμαστε αντίθετοι στην μεταφορά νερών του Πηνειού στην Κάρλα μέσω διώρυγας από το Φράγμα της Γυρτώνης
– Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε επέκταση του υφιστάμενου θυροφράγματος από την Κάρλα στον Παγασητικό και ζητούμε την άμεση κατάργησή του.

Συμφωνούμε ως Δημοτική Αρχή με τη διάνοιξη αντιπλημμυρικής σήραγγας ή άλλων αντιπλημμυρικών έργων για τα νερά του Πηνειού προς το Αιγαίο.

Αποτελεί υποχρέωση όλων μας η ουσιαστική προστασία του Παγασητικού δίχως εκπτώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Βίντεο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

ΠΝΑ: Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας στην Κω

otavoice

Αύριο, Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, στην Παλαιά Βουλή

otavoice

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Γιορτή Μούστου για δεύτερη χρονιά στις 6 Σεπτεμβρίου

otavoice

Δ. Καισαριανής: Με επιτυχία διεξήχθει η διημερίδα «Προσφυγικοί οικισμοί»

otavoice

2η διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Κιλελέρ

otavoice