OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παρουσία Αμπατζόγλου η πρεμιέρα του 25ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια 2024»

Σήκωσε την αυλαία το 25ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2024», τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων φίλων του δημοφιλούς λαϊκού μας ήρωα και με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Τα φετινά Σπαθάρεια είναι επετειακά και έχουν τίτλο : «Ευγένιος Σπαθάρης, 100 χρόνια από τη γέννηση του Δάσκαλου» ενώ οι παραστάσεις είναι εμπνευσμένες από το ρεπερτόριό του κατά την ετήσια συμμετοχή του στα Σπαθάρεια και συνοδεύονται από ζωντανή παραδοσιακή μουσική όπως εκείνος έπαιζε.

Ο κ. Αμπατζόγλου στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε πως τα Σπαθάρεια και κυρίως το Μουσείο Θεάτρου Σκιών, αποτελούν πολιτιστική παρακαταθήκη για το Μαρούσι που πάντα θα εξακολουθεί να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους, εντός και εκτός συνόρων.

Η προϊσταμένη των Μουσείων του Δήμου Αμαρουσίου Μένια Σπαθάρη, αναφέρθηκε στο έργο του μεγάλου δασκάλου και στη σημαντική συμβολή της Δημοτικής Αρχής στη διατήρηση της κληρονομιάς του.

Ο Δήμαρχος είχε ακόμη την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του Μουσείου και να ενημερωθεί και για την πρόοδο του έργου που αφορά στην ψηφιοποίηση του χώρου και των εκθεμάτων και στην παρουσίαση παραστάσεων του Καραγκιόζη που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του ’21 μέσω της Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Ο Δήμαρχος δήλωσε την ικανοποίησή του καθώς σύντομα ένα ακόμη έργο μεγάλης πολιτιστικής αξίας θα προσδώσει δυναμικά στοιχεία εξωστρέφειας και αποτύπωση αυτής της εθνικής κληρονομιάς προσβάσιμης μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ έδωσαν ακόμη το παρών εκτός από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Νίκο Πέππα και οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Ρένα Χαλιώτη και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Χρυσόστομος Σχινάς.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με :

Α’ ΜΕΡΟΣ

Εισαγωγικό θεατρικό δρώμενο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ευγένιου Σπαθάρη με τον ηθοποιό και μαθητή του αξέχαστου μεγάλου Δάσκαλου, Τάκη Βαμβακίδη ως ζωντανό Καραγκιόζη επί σκηνής.

Β’ ΜΕΡΟΣ

Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Τάσο Κώνστα με τίτλο:

«Ο Καραγκιόζης Πολυτεχνίτης»

Μια ιστορική παράσταση του νεότερου ρεπερτορίου του Ελληνικού θεάτρου σκιών την οποία εμπνεύστηκε και έγραψε ο Τάσος Κώνστας το 2005 . Ένα ταξίδι του Καραγκιόζη πίσω στο χρόνο και στα παλιά παραδοσιακά πλανόδια επαγγέλματα. Η παράσταση αποτελεί την επισφράγιση της σχέσης και της συνεργασίας Δάσκαλου και μαθητή, μιας και τα αφηγηματικά της μέρη στολίζει η φωνή του Ευγένιου Σπαθάρη.

Το πρόγραμμα των επομένων ημερών του Φεστιβάλ εδώ 

Σχετικά Άρθρα

Το μέλλον της αυτοματοποιημένης κινητικότητας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

otavoice

Στο Δημαρχείο Χανίων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

otavoice

Λύνεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα του οικισμού Πλάκας Κερατέας με νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

otavoice

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Γαζίου

otavoice

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σύσταση επιστημονικής επιτροπής για την διαχείριση Παγασητικού και Κάρλας

otavoice

Δ.Δέλτα: Εγκαίνια νέας λεωφορειακής γραμμής στη ΒΙΠΕΘ

otavoice