OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΙΝ: Μεγάλης ανταπόκρισης έτυχε η τουριστική προβολή στη Μάλαγα της Ισπανίας

Με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε στην Ισπανία πολύμορφη δράση προβολής του τουριστικού προορισμού της με την ευκαιρία της διεξαγωγής της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Seatrade Cruise Med.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2024 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μάλαγα (Gran Hotel Miramar) και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς συμμετείχαν πάνω από 110 άτομα. Η εξαίρετη οργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σύμβασης της ΠΙΝ με την εταιρεία Sol de Grecia, εξειδικευμένη στη διοργάνωση τουριστικών και εμπορικών εκδηλώσεων στην ισπανόφωνη αγορά.

Η στόχευση στην ισπανική αγορά σηματοδοτεί την ιδιαίτερη δυναμική της εν λόγω αγοράς με τεράστιες προοπτικές σε όλους τους τομείς, καθώς πάνω από 700 εκατομμύρια άνθρωποι ομιλούν την ισπανική γλώσσα. Στόχος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι η εδραίωση του προορισμού στην ισπανική αγορά και η προσέλκυση ενός εξειδικευμένου κοινού που ταξιδεύει όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για τα μουσεία, τα μνημεία, την πολιτιστική κληρονομιά και καινούργιες εμπειρίες.

H εκδήλωση διεξήχθη υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη, του γραφείου τουρισμού του ΕΟΤ στην Ισπανία, καθώς και του Ελληνό-ισπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η ανταπόκριση τουριστικών φορέων από την ισπανική αγορά, καθώς και δημοσιογράφων του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, bloggers-influencers, αλλά και εξειδικευμένων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η κρουαζιέρα, ήταν μεγάλη δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δράση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, με μετάφραση στα ισπανικά.

Μήνυμα καλωσορίσματος προς όλους τους καλεσμένους έστειλε επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία, Ηλίας Φωτόπουλος. Στην εκδήλωση παρέστη και ο επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στη Μάλαγα, Roberto Garcia Alfonso.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης προβλήθηκε το πλούσιο τουριστικό προϊόν κάθε νησιού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ξεχωριστά και ακολούθησαν εξατομικευμένες συναντήσεις με τον Προϊστάμενο Τουρισμού Π.Ε. Κέρκυρας, Γιώργο Παπαβλασόπουλο, ο οποίος είχε την γενική επιστασία της εκδήλωσης και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον προορισμό.

Στην εκδήλωση η Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Μαδρίτη, Καλλιόπη Κουρούσια, μίλησε για θέματα ανάπτυξης του τουριστικού μας προορισμού στην Ισπανική αγορά και εξέφρασε την πρόθεσή της να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία της ΠΙΝ που ενθαρρύνει την προσέλκυση επισκεπτών. Όπως ανέφερε, θα υπάρξει νέο ρεκόρ αφίξεων Ισπανών επισκεπτών προς τη χώρα μας φέτος. Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «Τα Ιόνια Νησιά παραμένουν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ελληνικούς προορισμούς που χρόνο με το χρόνο προσελκύουν το ενδιαφέρον των Ισπανών, οι οποίοι εκτιμούν τη φυσική ομορφιά και την πλούσια γαστρονομία τους».

Σύμφωνα με στοιχεία της κίνησης από τα ισπανικά αεροδρόμια που έχει συλλέξει η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισπανίας για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024, ειδικά η Κέρκυρα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής ελληνικός τουρισμός προορισμός, πίσω μόνο από την Αθήνα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το 2022 βρισκόταν μόλις στην 5η θέση και το 2023 στην 3η.

Η Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Μαδρίτη ανέφερε ακόμα πως ο ΕΟΤ χαιρετίζει και στηρίζει με την παρουσία και την τεχνογνωσία του τέτοιου είδους αξιόλογες προσπάθειες, όπως η συγκεκριμένη εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σχετικά Άρθρα

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού επενέβη άμεσα στο ατύχημα της αμαξοστοιχίας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Δώρημα ζωής η αιμοδοσία – Η Φλόγα Αγάπης δυνάμωσε το όραμα…

otavoice

ΠΔΕ: Διασφαλίζεται η λειτουργία του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας

otavoice

Ανοιχτή δημόσια συζήτηση για την κυκλοφοριακή μελέτη του Κιλκίς

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της άδειας οικοδομής σε ακίνητο

otavoice

Δήμος Πατρέων: Καμία κατάργηση τμήματος- Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος!

otavoice