OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΝΑ: Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας στην Κω

Interspeech 2024

Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας για την αναγνώριση ομιλίας φιλοξενείται στην Κω, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τεχνολογίας βρίσκεται στην Κω από την 1η έως αύριο 5 Σεπτεμβρίου 2024, για το INTERSPEECH 2024, το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο για την επιστήμη και την τεχνολογία της επεξεργασίας προφορικού λόγου.

Το φετινό συνέδριο, η οργανωτική επιτροπή του οποίου επέλεξε το νησί της Κω για τη φιλοξενία του, χάρη και στην στήριξη που έλαβε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως χρυσός χορηγός, καλωσορίζει πάνω από 1.700 εγγεγραμμένους από 51 χώρες σε οκτώ ηπείρους.

Η Κως γίνεται ο τόπος υποδοχής και σημείο συνάντησης για επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, όπου η μάθηση και η συνεργασία ευδοκιμούν, από τους ακαδημαϊκούς ερευνητές έως τους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί έναν από τους χρυσούς χορηγούς του διεθνούς συνεδρίου, που υπόσχεται να είναι μια εκδήλωση χωρίς αποκλεισμούς, καλωσορίζοντας όλους τους πληθυσμούς να συμμετάσχουν σε ζωντανές συζητήσεις, να μοιραστούν ιδέες και να συνεργαστούν για την προώθηση του πεδίου της επεξεργασίας της προφορικής γλώσσας.

«Η προώθηση και προβολή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου υπακούει σε μία ευρύτατη και εκτεταμένη στρατηγική από την πλευρά του Νοτίου Αιγαίου προσαρμοσμένη σε κάθε ένα από τα νησιά. Η απόφαση του Περιφερειάρχη να στηρίξει τη διοργάνωση, προκειμένου να φιλοξενηθεί στο νησί της Κω, εκτός από την προσέλκυση στο νησί συμμετεχόντων υψηλού μορφωτικού επιπέδου από όλο τον κόσμο που επιφέρει, αναδεικνύει την Κω σε προορισμό συνεδριακού τουρισμού υψηλών απαιτήσεων» δήλωσε η Έπαρχος Κω, Κωνσταντίνα Σβύνου.

Σχετικά με το θέμα του συνεδρίου

Η INTERSPEECH βρίσκεται εδώ και καιρό στην πρώτη γραμμή της προηγμένης τεχνολογίας αναγνώρισης ομιλίας. Για χρόνια, το συνέδριο ήταν μια πλατφόρμα για την ενίσχυση των δυνατοτήτων αυθόρμητης ομιλίας, μεγάλης επεξεργασίας λεξιλογίου και επαλήθευσης ομιλητών σε διάφορες γλώσσες και συνθήκες. Αυτή η συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση της αναγνώρισης ομιλίας σε αντίξοα ακουστικά περιβάλλοντα, σε πολλές γλώσσες και υπό διαφορετικές συνθήκες, παραμένει στο επίκεντρο του συνεδρίου. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με το INTERSPEECH. Η έκδοση του 2024, με θέμα «Speech and beyond», αγκαλιάζει την επόμενη γενιά προκλήσεων και διερευνά νέους τομείς εφαρμογών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε αναδυόμενα θέματα όπως η ομιλία και η υγεία, η αναγνώριση ήχου των ζώων, η ομιλία για αλληλεπίδραση με μηχανές, ρομπότ και εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένων των VR / AR / XR), η ομιλία για τη μνήμη και την κληρονομιά και η επικοινωνία μεταξύ των ηλικιών.

Σχετικά Άρθρα

Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Βίντεο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

Αύριο, Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, στην Παλαιά Βουλή

otavoice

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Γιορτή Μούστου για δεύτερη χρονιά στις 6 Σεπτεμβρίου

otavoice

Δ. Καισαριανής: Με επιτυχία διεξήχθει η διημερίδα «Προσφυγικοί οικισμοί»

otavoice

2η διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Κιλελέρ

otavoice

Σε 5 δήμους της ΠΕ Λάρισας, παρατείνεται η κατάσταση πολιτικής προστασίας

otavoice