OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

Η ετοιμότητα προσωπικού και μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (09.09.24) στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης δόθηκαν οδηγίες για το τρόπο δράσης όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, με βάση το σχέδιο «Δάρδανος 2’».

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, λαμβάνοντας υπόψη ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ της ΕΜΥ/ΕΜΚ, έδωσε εντολή να τεθούν σε ετοιμότητα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και οι υπηρεσίες που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εντολή για τον έλεγχο και τη συντήρηση του δικτύου ομβρίων υδάτων σε οδούς αρμοδιότητας του Δήμου καθώς επίσης και ο καθαρισμός των φρεατίων από την ΔΕΥΑΠ, τις Δ/νσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας.

Όσον αφορά αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να πλήξουν την περιοχή μας, θα πρέπει με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να πάρουν μέτρα προστασίας για τις καλλιέργειές τους, τα ζώα και τα μελίσσια τους.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice

Σύμβαση για τη σύνδεση ιστορικού κέντρου Θήβας με το περιαστικό δάσος Μοσχοποδίου

otavoice