OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σε πλήρη εξέλιξη αντιπλημμυρικό έργο 3,7 εκ. ευρώ στην ΠΕ Ροδόπης

Αυτοψία στο υπό εκτέλεση αντιπλημμυρικό έργο «Επείγουσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ποταμού Λίσσου και των παραποτάμων του και των ρεμάτων και των αναχωμάτων τους στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στο νομό Ροδόπης» προϋπολογισμού 3.730.000€, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που αποκαθιστά την λειτουργικότητα υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, τα οποία είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές τον Ιανουάριο του 2021, με αποκορύφωμα την εξαιρετικά μεγάλης έντασης και διάρκειας βροχόπτωση της 12ης Ιανουαρίου, οπότε είχαν εκδηλωθεί πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό.

Συγκεκριμένα το έργο προβλέπει αποκαταστάσεις των θραυσθέντων τμημάτων αναχωμάτων του ποταμού Λίσσου και των παραποτάμων του, καθώς και των ρεμάτων της περιοχής του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών και καθαρισμούς τους τοπικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εμμανουήλ Ταπατζάς, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης, βρέθηκε στο ρέμα Χαμηλού Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, όπου η ανάδοχος εταιρεία Εργομπετόν ΑΒΕΤΕΘ προχωράει με ταχείς ρυθμούς την παρέμβαση εντός του ρέματος με καθαρισμούς. Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Σταμάτης Κτενάς παρείχε ενημέρωση για την πορεία εκτέλεσης του έργου στο ρέμα Χαμηλού, ενώ αυτοδιοικητικοί του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοίκησης, ΚΕΠ & αναπληρωτής δημάρχου Μαρία Τρυφωνίδου, ο πρόεδρος Νίκος Κοκκίνης και ο αντιπρόεδρος Παρασκευάς Χατζόπουλος της τοπικής κοινότητας Χαμηλού, εξέφρασαν την ικανοποίησή της για την εκτέλεση του έργου ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζά, γιατί συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κηφισιάς: Πρεμιέρα με μια «Όμορφη Πόλη Μαγική» για τα Μενάνδρεια 2024”

otavoice

Δ. Πατρέων: Με γιορτή έληξε η θερινή δράση των ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ

otavoice

Δ. Πειραιά: Εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά

otavoice

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

otavoice

Νεκτάριος Φαρμάκης: Μαζί και για το επόμενο άλμα

otavoice

Συγκροτήθηκε η Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών (Ε.Κ.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου

otavoice