OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συγκροτήθηκε η Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών (Ε.Κ.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη, 29/8/2024, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανακοίνωσης στο ΓΕΜΗ της νεοσυσταθήσας Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών (Ε.Κ.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου. Στην ίδρυση του νομικού προσώπου, που έχει τη μορφή αστικού συνεταιρισμού, συμμετέχουν συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρεια Ηπείρου συνολικά είκοσι δύο (22) Οργανισμοί, εκ των οποίων: δώδεκα (12) Δήμοι, δύο (2) ΔΕΥΑ, ένας (1) Σύνδεσμος Ύδρευσης και έξι (6) ΟΕΒ της Περιφέρειας Ηπείρου. Είχε προηγηθεί η υπογραφή της πράξης ίδρυσης και του καταστατικού του νομικού προσώπου στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου, από τους εκπροσώπους των μελών στις 20/8/2024, σε συνέχεια των αποφάσεων των οικείων συλλογικών τους Οργάνων.

Επισημαίνεται πως στην ίδρυση της Ε.Κ.Π. Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχαν μόνο όσοι εκ των Οργανισμών διαβίβασαν τις αποφάσεις των οικείων συλλογικών τους οργάνων μέχρι τις 9/8/2024 διότι, βάσει νόμου, για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Απόλλων» ήταν επιτακτικό να ολοκληρωθεί η σύσταση της Ε.Κ.Π. έως τις 30/8/2024. Στην Ε.Κ.Π. Περιφέρειας Ηπείρου προβλέπεται εντός του Σεπτεμβρίου να συμμετάσχουν σχεδόν το σύνολο των δυνητικά ωφελούμενων Οργανισμών της Περιφέρειας, καθώς είναι ήδη σε διαδικασία ή έχουν ολοκληρώσει την έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Η εφαρμογή του προγράμματος «Απόλλων» για τους συμμετέχοντες εκτιμάται ότι θα αποφέρει σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους των Οργανισμών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Με την ευκαιρία, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους για την αγαστή συνεργασία τους δίχως την οποία η σύσταση νομικού προσώπου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, εν μέσω θέρους, με μεγάλη συμμετοχή, δεν θα ήταν εφικτή. Σχετικώς, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της τήρησης των προβλεπόμενων προθεσμιών, η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση των σχετικών ενεργειών για την ένταξη στο πρόγραμμα «Απόλλων» είναι ουσιώδης για τον χρόνο έναρξης εφαρμογής του για τους ωφελούμενους. Σημειώνεται ότι η Ε.Κ.Π. που ιδρύθηκε από τους ΟΤΑ της Περιφέρειας Ηπείρου (Αρ. ΓΕΜΗ 178899229000) σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσιότητας του ΓΕΜΗ είναι η πρώτη που συστάθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κηφισιάς: Πρεμιέρα με μια «Όμορφη Πόλη Μαγική» για τα Μενάνδρεια 2024”

otavoice

Δ. Πατρέων: Με γιορτή έληξε η θερινή δράση των ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ

otavoice

Δ. Πειραιά: Εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά

otavoice

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

otavoice

Νεκτάριος Φαρμάκης: Μαζί και για το επόμενο άλμα

otavoice

Σε πλήρη εξέλιξη αντιπλημμυρικό έργο 3,7 εκ. ευρώ στην ΠΕ Ροδόπης

otavoice