OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

Τον βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ. Lodge βρίσκεται στα Γιάννενα με αφορμή την συνεργασία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Imperial College του Λονδίνου, μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τον Ανώτατο Ακαδημαϊκό μας ίδρυμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο σύμβουλος του δημάρχου, Στέφανος Ζέρβας, ο βρετανός Πρέσβης ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της περιοχής σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε από το δήμαρχο στην ανάπτυξη του κλάδου της πληροφορικής και τον ρόλο που έχει παίξει σε αυτό η παρουσία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικά της σχολής Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τόσο την εγκατάσταση μεγάλων εταιριών τεχνολογίας στα Γιάννενα, όσο και τη δημιουργία μιας ενεργής κοινότητας ψηφιακών νομάδων.

Ο κ. Lodge έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργασίας και την ανάπτυξη πιο ισχυρών δεσμών της χώρας του με τα Γιάννενα.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων σε τομείς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αφετηρία για μια ουσιαστική συνεργασία, προκειμένου να αξιολογηθεί και να οριστικοποιηθεί στη συνέχεια και από την βρετανική πλευρά.

«Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα. Την πρώτη σε τέτοιο επίπεδο μεταξύ Ιωαννίνων και Μ. Βρετανίας, η οποία μας ανοίγει νέους ορίζοντες για μια εποικοδομητική συνεργασία σε αρκετούς τομείς. Με όχημα τη διπλωματία των πόλεων ευελπιστούμεθεμελιώσουμε ισχυρούς δεσμούς με μια πολύ ισχυρή χώρα, η συνεργασία με την οποία μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον τόπο μας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι που οργανώνει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

otavoice

Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλέπας

otavoice

Δ ΒΒΒ – Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες: “Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας”

otavoice

Απόφαση του Δ.Σ. Λαυρεωτικής για την προστασία περιουσιών στην περιοχή της Κερατέα

otavoice

Ο Δήμος Πύργου στη 88 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

otavoice

Δ.Αγ.Βαρβάρας: Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν

otavoice