OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου κ. Σουσάνας Καρδούλια και του Προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δρ. Κωνσταντίνου Πράπογλου, με θέμα τον σχεδιασμό των δράσεων για το υπόλοιπο του 2024 και για τον προγραμματισμό του έτους 2025.

Ο Δρ. Κώστας Πράπογλου, αρχαιολόγος, αρχιτέκτων και επιμελητής εκθέσεων είναι ένας νέος άνθρωπος με εμπειρία και μεγάλη αναγνώριση στον χώρο που υπηρετεί, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο του Μουσείου, ο Δρ. Πράπογλου ανέφερε:

«Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου κ. Σουσάνα Καρδούλια καθώς και τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη που μου δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψω σε έναν τόπο με τεράστια ιστορική διαδρομή, με μοναδικό πολιτισμό και βέβαια με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του οποίου η συλλογή είναι ανεκτίμητη και στόχος μας είναι να την αναδείξουμε κι αυτό θα κάνουμε. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι με την Πρόεδρο μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος για δημιουργία. Στο επόμενο ταξίδι μου, που θα γίνει σύντομα, θα συναντηθώ με όλα τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και τους συνεργάτες, για να περάσουμε άμεσα στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας».

Η Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, αφού ευχαρίστησε τον Δρ. Πράπογλου επεσήμανε τα εξής:

«Δεν θα παρελθοντολογήσω αλλά είναι γεγονός ότι όλες οι δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η νέα Δημοτική Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της και πολύ αναλυτικά έθεσε ο Δήμαρχός μας κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, αντανακλούν και στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης. Παρ ’όλα αυτά από την πρώτη μέρα εργαζόμαστε τόσο για την κτηριακή αναβάθμιση του Μουσείου όσο και για τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό, σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες και τις εκάστοτε συνθήκες.

Εμείς δεν είμαστε οπαδοί της ανούσιας φλυαρίας και ούτε δημαγωγούμε για να δημιουργούμε εντυπώσεις. Με σεμνότητα όπως αρμόζει στους σωστούς καλλιτέχνες και με σύνεση όπως ταιριάζει στη νέα Δημοτική Αρχή, θα παράγουμε αυτό που αξίζει η Ρόδος. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένας τόσο χαρισματικός άνθρωπος όπως είναι ο Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου Δρ. Πράπογλου, μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες και κατανοεί πλήρως την κατάσταση. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα και είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική και επιτυχή συνεργασία».

Σχετικά Άρθρα

Πύργος- ΔΕΚΑ: Επιβεβαιωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice

Ο ΓΓ Αποβλήτων στο Attica: Η συμφωνία με την ευρωπαική επιτροπή -Το νέο νομοσχέδιο

otavoice