OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ήλιδας και Π.Δ.Ε ενάντια στη συγχώνευση των ΦοΔΣΑ

Συνεχίζονται από το Δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Νομού Ηλείας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο οι πρωτοβουλίες ενάντια στην επιχειρούμενη συγχώνευση των ΦοΔΣΑ Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας σε έναν ενιαίο φορέα για όλη την Περιφέρεια με έδρα την Πάτρα, νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ήδη, και η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της, ενώ για το θέμα εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα των 19 δημάρχων της Περιφέρειας, το οποίο κοινοποιήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο, αλλά και τοποθετήθηκε ως σχόλιο στην ηλεκτρονική διαβούλευση λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωσή της.

Ανάλογα σχόλια στην ηλεκτρονική διαβούλευση έκαναν τόσο ο Δήμος Ήλιδας μέσω του ψηφίσματός του στην πρόσφατή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και ο ΦοΔΣΑ Ηλείας μέσω της ομόφωνης απόφασης που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση.

Οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν προς πάσα κατεύθυνση εν όψει και της κατάθεσης του τελικού νομοσχεδίου στη Βουλή, την ώρα που από το Δήμο Ήλιδας έχει ζητηθεί επισήμως να πάρει θέση για το θέμα κατά της συγχώνευσης και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice

Ο ΓΓ Αποβλήτων στο Attica: Η συμφωνία με την ευρωπαική επιτροπή -Το νέο νομοσχέδιο

otavoice