OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τα Γιάννενα υποδέχτηκαν με περηφάνια την παραολυμπιονίκη, Έλενα Παπασταματοπούλου

Την χάλκινη παραολυμπιονίκη στο Παρίσι, Έλενα Παπασταματοπούλου, υποδέχτηκαν την Τρίτη, τα Γιάννενα με τις τιμές που αρμόζουν στην μεγάλη αυτή επιτυχία που έκανε υπερήφανους όλους τους γιαννιώτες και όλους τους Έλληνες.

Η Έλενα έφτασε στα Γιάννενα το μεσημέρι, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και το δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, να την υποδέχονται στο αεροδρόμιο «Β. Πύρρος».

Ακολούθησε η μεταφορά της στο δημαρχείο, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής την οποία είχε διοργανώσει ο δήμος Ιωαννιτών.

Σε αυτή έδωσαν το «παρών» οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος κόσμου που ήθελε να τιμήσει από κοντά την παραολυμπιονίκη και να τη συγχαρεί για την μεγάλη της αυτή επιτυχία.

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας. Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε την Έλενα Παπασταματοπούλου, την εξαιρετική αθλήτριά μας, που μας έκανε υπερήφανους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο τάε κβον ντο», είπε αρχικά ο δήμαρχος, ανοίγοντας την τελετή.

«Η Έλενα, με την αφοσίωση, το πάθος και την αστείρευτη δύναμή της, κατάφερε να γράψει τη δική της χρυσή σελίδα στην ιστορία του αθλητισμού, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας.
Δεν είναι μόνο η σπουδαία διάκρισή της αυτή που την καθιστά πρότυπο, αλλά και η αλύγιστη δύναμη της ψυχής της.
Ξεπέρασε εμπόδια, πάλεψε με δυσκολίες και απέδειξε ότι με αποφασιστικότητα και πείσμα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Η παρουσία της εδώ σήμερα μας γεμίζει δύναμη, αισιοδοξία και μας δίνει το παράδειγμα ότι οι αξίες του αγώνα και της προσήλωσης είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο.
Θα ήθελα, λοιπόν, από καρδιάς να ευχαριστήσω την Έλενα για όσα μας έχει προσφέρει. Έλενα, είσαι μια πραγματική ηρωίδα και υπόδειγμα θέλησης. Μας δίδαξες ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να νικήσει κάθε εμπόδιο.

Ας αποτελέσει η επιτυχία σου φάρο για τα νέα παιδιά, για να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να προσπαθούν, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία όπου ο αθλητισμός, η ισότητα και η αλληλεγγύη θα είναι στον πυρήνα της», πρόσθεσε ο κ. Μπέγκας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η επιτυχία της Έλενας αποτελεί υπενθύμιση για όλους ότι το αναπηρικό κίνημα χρειάζεται υποστήριξη και δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή, θα εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες, προσβασιμότητα και βελτιωμένες υποδομές για όλους τους συμπολίτες μας.

«Συγχαρητήρια, Έλενα. Σε ευχαριστούμε για τη συγκίνηση και την περηφάνια που μας χάρισες. Να ξέρεις ότι η πόλη σου θα είναι πάντα στο πλευρό σου, στηρίζοντας κάθε σου βήμα. Σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Ο δήμαρχος παρέδωσε στην παραολυμπιονίκη το μετάλλιο της πόλης, ενώ συμβολικά της φόρεσε στο κεφάλι κι ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς.

Από την πλευρά της η Έλενα στη δική της δήλωση σημείωσε τα παρακάτω:

«Ευχαριστώ πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους γιαννιώτες, όλους τους έλληνες. Ένιωσα μοναδικά συναισθήματα από τη στήριξη του απλού κόσμου και η θετική του ενέργεια έφτασε μέχρι το Παρίσι. Ήταν η σημαντικότερη δύναμη που με βοήθησε να φτάσω στην κατάκτηση αυτού του μεταλλίου.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τον προπονητή μου Βασίλη Ζήκο, το δήμαρχο, τον περιφερειάρχη, την πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έμπρακτη στήριξή τους και όλους όσους είστε σήμερα εδώ. Ο αθλητισμός δεν έχει όρια. Η αναπηρία δεν είναι λόγος αποκλεισμού, οι άνθρωποι με αναπηρία είναι ίσοι κι έχουν τα ίδια δικαιώματα παντού.

Μέσα από τους Παραολυμπιακούς αγώνες τα άτομα με αναπηρία αποδεικνύουν σε όλη την κοινωνία και στους πιο δύσπιστους ότι απλά μπορούν. Η επιλογή που έχει η πολιτεία και η κοινωνία γενικώς είναι μια: να σκύψει το κεφάλι προς αυτούς τους ανθρώπους και να τους ακούσει. Με τη βοήθεια του Θεού να είμαι υγιής, στόχος μου είναι να τα ξαναπούμε εδώ όλοι μαζί με την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου στους επόμενους Παραολυμπιακούς αγώνες το 2028 στο Λος Άντζελες. Σίγουρα μέχρι τότε θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθειά σας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο προπονητής, Βασίλης Ζήκος, τον οποίο ο δήμαρχος τίμησε επίσης με το μετάλλιο της πόλης, δήλωσε υπερήφανος για την επιτυχία της αθλήτριάς του, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι στην πορεία της μέχρι τους Παραολυμπιακούς αγώνες ήταν πειθαρχημένη, και είχε θέληση για να φτάσει στο μετάλλιο.
«Η Έλενα έστειλε ένα μήνυμα. Ηττήθηκε στο δεύτερο αγώνα της, αλλά δεν τα παράτησε. Νίκησε τους επόμενους δύο και δικαιώθηκε. Έτσι πρέπει όλοι να μάθουμε από αυτό να μην τα παρατάμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη, συνεχάρη την χάλκινη παραολυμπιονίκη, χαρακτηρίζοντάς την υπόδειγμα για όλους, τον προπονητή και την οικογένειά της. Παράλληλα, της ευχήθηκε «πολλές νίκες και καλή πρόοδο» και στην ιατρική, την οποία σπουδάζει.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Χάρης Λαζάνης, έκανε λόγο για μια λαμπρή μέρα για τα Γιάννενα ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο δήμο για την διοργάνωση της τελετής υποδοχής. Ευχήθηκε δε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην Έλενα.

Η καθηγήτρια Παναγιώτα Καντή, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας με τη σειρά της τόνισε ότι οι αγώνες της Έλενας είναι παράδειγμα για όλους, ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους προβλήματα αναπηρίας, ενώ ευχές και συγχαρητήρια μοίρασαν επίσης εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, συλλόγων ΑμεΑ, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice

Δ. Σουφλίου: Τριήμερο με επίκεντρο Αθλητισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον

otavoice