OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τελετή απόδοσης επιστολής του Θ. Κολοκοτρώνη στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Η επίσημη παράδοση και έκθεση της χειρόγραφης επιστολής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, στην επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του μουσείου, όπου η επιστολή, μοναδικής ιστορικής αξίας και απόκτημα του Επιμελητηρίου, εκτίθεται πλέον ως πολύτιμο τεκμήριο στη συλλογή αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, αφού χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου πράξη προσφοράς στον τόπο και συνεισφοράς στην ιστορία, τον πολιτισμό και την οικονομία του τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει όρια και δεν μπαίνει σε καλούπια”, υπογραμμίζοντας τον πολυδιάστατο ρόλο του Επιμελητηρίου. “Η λειτουργία του εστιάζεται, αλλά δεν περιορίζεται στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Με τις δυνάμεις που διαθέτει συνεισφέρει στην ιστορία και στον πολιτισμό της Αρκαδίας”.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Παρασκευά Κατσικερό, για την αγάπη και αφοσίωσή του στην ιστορία του τόπου, καθώς και τον Γραμματέα, κ. Βασίλειο Αθανασιάδη, χάρη στις προτάσεις και την επιμέλεια των οποίων υλοποιήθηκε αυτή η πρωτοβουλία.

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Τρίπολης, κα Ελένη Καρούντζου, οι οποίοι επεσήμαναν τις πολυεπίπεδες δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που, εκτός από την πολιτιστική τους διάσταση, έχουν επίσης σημαντικό κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίκτυπο, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και διατηρώντας την ιστορική μνήμη ζωντανή.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Γιώργος Πραχαλιάς, διδάκτορας Γεωπολιτικής και μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, ανέδειξε την αξία, το νόημα και τη σημασία της επιστολής-διαταγής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, η οποία αποκαλύπτει την κρισιμότητα και την τραγικότητα των στιγμών της Ελληνικής Επανάστασης, κατά την οποία συντάχθηκε. Ο κ. Πραχαλιάς εξήρε επίσης τη σημασία της θεσμικής συνεργασίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, την οποία χαρακτήρισε φωτεινό παράδειγμα για το μέλλον της Τρίπολης.

Ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, Σμήναρχος κ. Δημήτρης Φωτόπουλος, ευχαρίστησε θερμά το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη γενναιόδωρη προσφορά της επιστολής, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές του να στηρίξει και να αναδείξει την ιστορική κληρονομιά της περιοχής, ενώ ενίσχυσε τη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την εθνική ιστορία.

Η δημοσιογράφος και ιστορικός κα Εύα Γαλανιάδη συντόνισε την εκδήλωση, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του προγράμματος.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να διαβάσετε την εισήγηση του Δρ. Πραχαλιά για την επιστολή.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Δημάρχου με τον Δ/κτή και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Τιμάμε την μνήμη του σπουδαίου οραματιστή-υπηρέτη του Έθνους»

otavoice

Έκκληση του Δήμου Αρταίων για άμεση συμπερίληψη στο κριτήριο Εντοπιότητας

otavoice

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Ο Ν. Χαρδαλιάς ενώνει τη φωνή του με 10 Ολυμπιονίκες

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Ανακοίνωση για τηλεφωνικές απάτες και προσπάθεια εξαπάτησης προμηθευτή του

otavoice

Ο Δ. Νέας Φιλαδέλφειας υπέγραψε Πρωτόκολλο με το «Δίκτυο Φεστιβάλ της Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα Σικελία…»

otavoice