OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το «πράσινο» δώρο του Δ. Καλαμαριάς στα πρωτάκια

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου και το Δημοτικό Συμβούλιο καλωσόρισαν σήμερα 100άδες πρωτάκια στα σχολεία της πόλης, χαρίζοντάς τους ένα μικρό, χρηστικό αλλά ιδιαίτερου συμβολισμού δώρο.

Όλοι οι μαθητές της Α’ Τάξης των 17 Δημοτικών Σχολείων της Καλαμαριάς, τα παιδιά που αποτελούν το πιο γόνιμο έδαφος για να φυτευθεί ο σπόρος του μέλλοντος, παρέλαβαν από τις δασκάλες και τους δασκάλους τους ένα οικολογικό μολύβι, το οποίο μετά τη χρήση του φυτεύεται, ώστε τα παιδιά να μάθουν μέσα από το παιχνίδι τον κύκλο της ζωής ενός φυτού.

Η δημοτική αρχή σταθερά προσανατολισμένη και προσηλωμένη στον στόχο μίας βιώσιμης, σύγχρονης και πράσινης πόλης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο, προχώρησε με το φυτεύσιμο μολύβι στην «εκκίνηση» μίας σειράς δράσεων για την ενίσχυση της γνώσης και της εμπειρίας των μικρών μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος, εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων και αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Ο σπόρος της δημιουργίας των πολιτών του αύριο μπήκε μαζί με την ευχή της Δημάρχου και του Δ.Σ. της Καλαμαριάς «Η γνώση και η χαρά να ριζώσουν!».

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice

Δ. Σουφλίου: Τριήμερο με επίκεντρο Αθλητισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον

otavoice