OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Καλαμαριάς

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Καλαμαριάς – Χρύσα Αράπογλου: «Το σχολείο γιορτή γνώσης, εμπειρίας και φιλίας με τον Δήμο στο πλευρό σας»

Χαμόγελα, αγκαλιές, αμηχανία της προσαρμογής για τα πρωτάκια όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και προσμονή εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για μία σχολική χρονιά χωρίς εμπόδια. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και βρήκε τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της Καλαμαριάς ανοιχτά, ασφαλή, καθαρά…

«Το καλοκαίρι πέρασε, όμως ήρθε ο καιρός για τις μεγάλες φιλίες και το ταξίδι στη γνώση. Πάρετε όσα περισσότερα μπορείτε κάθε μέρα, χτίστε δυνατές φιλίες και χαρείτε την κάθε μέρα σας εδώ» ήταν το μήνυμα της Δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου στους μαθητές του 4 ου Γυμνασίου της πόλης στην περιοχή του Βότση, όπου βρέθηκε για τον καθιερωμένο αγιασμό, μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών για Θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.

Στην περιοχή του Φοίνικα, εκεί που η νέα δημοτική αρχή έχει στραμμένο το βλέμμα από την πρώτη ημέρα, δάσκαλοι, μικροί μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν στην όμορφη, πράσινη αυλή του 8 ου Δημοτικού για να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά.

«Κατανοούμε την αγωνία σας το σχολείο και κάθε σχολείο να είναι ασφαλές. Έχουμε κάνει ήδη πολλές ενέργειες και ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια για ένα σχολείο, το οποίο έχει την τύχη να έχει έναν από τους πιο όμορφους περιβάλλοντες χώρους» τόνισε προς τους γονείς η Δήμαρχος Καλαμαριάς και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που δημιούργησαν στην αυλή την πρώτη υπαίθρια τάξη.

«Μαζί θα προχωρήσουμε» δήλωσε η κ. Αράπογλου, παρακινώντας τους μικρούς μαθητές να χαρούν το σχολείο ως «μια γιορτή γνώσης, εμπειρίας και φιλίας. Να έρχεστε και να φεύγετε με χαμόγελα κάθε μέρα».

Στη συνέχεια η Δήμαρχος Καλαμαριάς επισκέφθηκε ένα σχολικό συγκρότημα που ξεχωρίζει με τις διακρίσεις και τα προγράμματα που εφαρμόζει. Η κ. Αράπογλου παρέστη στον αγιασμό στο 2 ο Γυμνάσιο και το 2 ο ΓΕΛ στο Καραμπουρνάκι και συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για όλες τις δραστηριότητες, τις ευρωπαϊκές διακρίσεις και την έμφαση σε μία πολύπλευρη εκπαίδευση. «Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε όποια προσπάθεια κάνετε και να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα» τόνισε η Δήμαρχος, ενώ μιλώντας στους μαθητές τους κάλεσε να βουτήξουν μέσα στη γνώση, να μην αφήσουν ούτε μία μέρα να πάει χαμένη.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία της Καλαμαριάς έτοιμα να υποδεχθούν με ασφάλεια τους μαθητές, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου συνεργάστηκαν στενά και δούλεψαν εντατικά πάνω σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα.

Καλή χρονιά!

Σχετικά Άρθρα

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στον Δήμο Πεντέλης – Η απάντηση στις διαμαρτυρίες

otavoice

Η Δήμαρχος Σερρών Β. Μητλιάγκα και οι Αντιδήμαρχοι στους Αγιασμούς των σχολείων

otavoice

Θερμές ευχές από το Δήμαρχο Αμαρουσίου προς τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

otavoice

Χάρης Δούκας: “Κύριε Μητσοτάκη κάντε επιτέλους αντιπλημμυρικά έργα στην Αθήνα”

otavoice

Ημερίδα αθλητικού τουρισμού από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την ΠΔΕ

otavoice

Γ. Αλεξόπουλος: «Ο Δήμος πάντα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας»

otavoice