OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Βυζαντινή μυσταγωγία στην Αμοργό

Μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία, με έντονο το συναίσθημα της ευλάβειας, είχαν την χαρά να βιώσουν, όλοι όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καταπόλων.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας και υπό το φως μόνο των κεριών, η δωδεκαμελής βυζαντινή χορωδία MusicAeterna Byzantina Choir, που δημιούργησε ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής, με μαέστρο τον Αντώνιο Κουτρούπη και τη Λιβανέζα σολίστ Ριμπάλ Βεχμπέ, τη σημαντικότερη και διασημότερη φωνή βυζαντινής μουσικής, παρουσίασαν τη συναυλία με τίτλο «Τεριρέμ».

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, ο πρώην Δήμαρχος Νικόλαος Φωστιέρης, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Αρχιμ. Φιλάρετος Θηραίος , οι σεβαστοί πατέρες του νησιού και πλήθος θεατών.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Σήμερα βιώσαμε μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη στην ιστορία του νησιού μας. Μέσα στον επιβλητικό λατρευτικό χώρο του Αγίου Γεωργίου Καταπόλων υποδεχτήκαμε την βυζαντινή χορωδία του διεθνούς φήμης μαέστρου και αγαπητού φίλου της Αμοργού, Θεόδωρου Κουρεντζή, τον Άρχων Μαϊστωρ του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιο Κουτρουπή και την παγκοσμίου φήμης σολίστ Ριμπάλ Βεχμπέ. Συνταξιδιώτες σε ένα μοναδικό ταξίδι ηχοχρωμάτων, μελωδιών, ιστορίας και παράδοσης. Ένα ταξίδι που δεν τελειώνει εδώ αλλά θα έχει συνέχεια και διάρκεια.

Ευχαριστώ θερμά την Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων για την παραχώρηση της αιγίδας, την ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ του Αθανάσιου Μαρτίνου, την BLUE STAR FERRIES και την ΕΡΤ για την χορηγία τους. Επιπλέον συγχαίρω τον δημοτικό σύμβουλο Περικλή Γρίσπο και τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Πατσούκα για την πολύτιμη συμβολή τους στην οργάνωση της εκδήλωσης.»

Ο Δήμαρχος Αμοργού προσέφερε στον Αντώνιο Κουτρουπή και στη Ριμπάλ Βεχμπέ ως δώρο, δύο αντίγραφα εικόνων της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.

Ο Δήμος Αμοργού ευχαριστεί θερμά τον αιδεσιμολογιότατο πατέρα Παρασκευά Δεσποτίδη για την φιλοξενία στον ιερό ναό, την ΕΔΟΚ Αμοργού για την κάλυψη της εκδήλωσης και τον φωτογράφο Γιώργο Νούνεση για την φωτογράφιση της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Αμοργού ευχαριστεί θερμά τον αιδεσιμολογιότατο πατέρα Παρασκευά Δεσποτίδη για την φιλοξενία στον ιερό ναό, την ΕΔΟΚ Αμοργού για την κάλυψη της εκδήλωσης και τον φωτογράφο Γιώργο Νούνεση για την φωτογράφιση της εκδήλωσης.

Σχετικά Άρθρα

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice

Αύριο ξεκινά το 2ο τουρνουά 3×3 Basketball «Cretan Series» στο Μαλεβίζι

otavoice