OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Βόλβης: Ανάγκη να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο των περιφερειακών ΔΕΥΑ

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την επικείμενη ενοποίηση των Δημοτικών Εταιρειών Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), συζήτησαν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης Χρήστος Γκολιδάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) Άνθιμο Αμανατίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Βόλβης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης αναφέρθηκαν αρχικά, στη δυσχερή οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι ΔΕΥΑ λόγω της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, σε μια περίοδο όπου η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει ως κοινωνικό αγαθό το νερό, με χαρακτηριστική απόδειξη τη μη υπαγωγή των ΔΕΥΑ στον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, ούτε σε ειδικό τιμολόγιο ρεύματος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το νέο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος με σκοπό τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ.

Οι κ.κ. Λιάμας και Γκολιδάκης επισήμαναν την διαφορετική λειτουργία μεταξύ της ΕΥΑΘ που δραστηριοποιείται σε αστικό περιβάλλον με ένα ενιαίο δίκτυο ύδρευσης και των ΔΕΥΑ στην Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τα δαιδαλώδη επαρχιακά δίκτυα τους και τα εκατοντάδες αντλιοστάσια και υδατοδεξαμενές, διαπίστωση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Αμανατίδης.

Μάλιστα, συζητήθηκε ως βέλτιστο σενάριο η δυνατότητα δημιουργίας μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των φορέων, ώστε να εναρμονιστεί η λειτουργία τους προς όφελος των δημοτών – καταναλωτών.

Σχετικά Άρθρα

Συνελήφθη πολίτης για παράνομη εναπόθεση ογκωδών στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

otavoice

Στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενηθούν 23 οικογένειες από τη Σαντορίνη

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με αντιπροσωπεία αγροτών

otavoice

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Στο νέο ΕΣΠΑ τα Δημοτικά Σχολεία σε Φίλυρο – Εξοχή!

otavoice

ΠΒΑ: Εγκαινιάστηκε ο Κόμβος Βόρειας Παράκαμψης Μυτιλήνης

otavoice

Μελέτη 800.000 ευρώ για την «Συνδετήρια οδό Σητείας με νέα Ανατολική παράκαμψη»

otavoice