Στην 4η Διεθνή συνάντηση International Tree Planting Initiative που έγινε στο Μπουραζάνι Κόνιτσας συμμετείχε κάνοντας εισήγηση για θέματα Πολιτικής Προστασίας , Κλιματικής Κρίσης και προστασίας Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος.
Στην 4η Διεθνή συνάντηση International Tree Planting Initiative που έγινε στο Μπουραζάνι Κόνιτσας συμμετείχε κάνοντας εισήγηση για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Κρίσης, και προστασίας Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος.
Η 4η Διεθνής συνάντηση International Tree Planting Initiative που έγινε στο Μπουραζάνι Κόνιτσας εντάσσεται στις παγκόσμιες προσπάθειες για υλοποίηση της « 2030 Agenda for Sustainable Development» και αποτελεί πρωτοβουλία του «United Nations Academic Impact (UNAI)» με τίτλο «75 UN – 75 Trees UNAI SDG7».
Η πρωτοβουλία συνδέεται με προσπάθειες ενίσχυσης της δέσμευσης του CO2 από τα δένδρα και αποσκοπεί στην αύξηση και την προστασία του δασικού πλούτου με έμφαση σε αστικές και περιαστικές περιοχές.
Η πρωτοβουλία προωθεί στις τοπικές κοινωνίες δράσεις φύτευσης και δένδρων, στα πλαίσια διεθνών και περιφερειακών πολιτικών συνεργασίας, με εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Κατά την διάρκεια της 4ης Διεθνούς συνάντησης International Tree Planting Initiative ο Βλάσσης Σιώμος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Συμμετέχουμε στην 4η Διεθνή συνάντηση International Tree Planting Initiative εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με αντιπροσωπεία που αποτελείται από εκπροσώπους επιτροπών πολιτικής της ΚΕΔΕ, καταθέτοντας στην διεθνή αυτή συνάντηση τις προτάσεις της ΚΕΔΕ.
Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας γιατί στην διεθνή αυτή συνάντηση συζητήσαμε πολύ ενδιαφέροντα θέματα, για τα οποία υπήρξαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα όπως: Προώθηση φύτευσης δένδρων ελληνικής χλωρίδας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, προώθηση συνεργασιών σε περιφερειακό ( BSEC) και διεθνές επίπεδο (ICI, UNAI, REDD+), αναζήτηση σύγχρονων και καινοτόμων τρόπων συνεργασίας της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον σχεδιασμό, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των μετά βεβαιότητας επερχόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων κ.α..
Η ΚΕΔΕ θα είναι πάντα αρωγός, αλλά και θα συμμετάσχει με προτάσεις, σε συναντήσεις, αλλά και στον διάλογο που γίνεται με την Ελληνική και Διεθνή Ακαδημαϊκή Κοινότητα, για τα φλέγοντα και επίκαιρα θέματα που άπτονται της προστασίας του Περιβάλλοντος και της Κλιματικής Κρίσης».