Στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης (Παραλία, Κορινός, Ολυμπιακή Ακτή) επικεντρώνουν τις επιχειρήσεις τους (σε όλη τη διάρκεια της νύχτας) έως και αυτή την ώρα, μηχανήματα του Δήμου (Αντιδημαρχίες Κοινοτήτων, Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας κ.ά.) και της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν στο οδικό παραλιακό δίκτυο, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Θερμαϊκό κόλπο.
Συγκεκριμένα, ο υψηλός κυματισμός που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα τη διάβρωση της ακτής, την είσοδο της θάλασσας σε ορισμένα σημεία του οδικού παραλιακού δικτύου, καθώς και σε ισόγεια σπίτια και καταστήματα.
Την επιχειρησιακή δράση συντονίζει ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τους προέδρους των κοινοτήτων. Χτες το βράδυ, άμεσα αποκαταστάθηκε από την τεχνική υπηρεσία, η βλάβη που προκλήθηκε σε αντλία της υπόγειας διάβασης της οδού Λ. Ιασωνίδη, στον Σ.Σταθμό.
Ο Δήμος Κατερίνης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία. Η επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή στην οποία από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού συνεχίζεται.
Τηλέφωνα επικοινωνίας στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι δημότες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης:
Για το παραλιακό μέτωπο και τις κοινότητες: 6977 746 262 (Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων, Χρήστος Μπογιατζής)
Για την πόλη της Κατερίνης: 6979552820 (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χαράλαμπος Οφίδης).
Η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης με διπλές βάρδιες όλο το 24ωρο έχει τεθεί σε επιφυλακή. Για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παραλιακό μέτωπο, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας τοποθετούν όπου απαιτείται σε σημεία του οδικού δικτύου, κορδέλες για την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Για τυχόν συνδρομή οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2351031000.
Κλειστά αύριο τα σχολεία
Με απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου ανακοινώνεται ότι: τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες (Κατερίνης, Πέτρας, Πιερίων, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας) θα είναι κλειστά αύριο Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.
Η απόφαση κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να γίνει καταγραφή και αποκατάσταση όλων των ζημιών που τυχόν προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα κτήρια και στις αυλές των σχολικών μονάδων. Επιπλέον, για να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στα σχολεία με απόλυτη ασφάλεια.
Οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί για τη διευκόλυνση των εργαζομένων γονέων, θα λειτουργήσουν κανονικά.
Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, οι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Κατερίνης αναβάλλονται. Επίσης, το απόγευμα δεν θα είναι ανοικτές για το κοινό οι εκθέσεις, οι οποίες στο πλαίσιο των Αικατερινείων φιλοξενούνται στην Αστική Σχολή και στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου}.
Επίσης λόγω της κακοκαιρίας η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης θα παραμείνει κλειστή αύριο Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.