OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συναντήσεις Θ. Νικηταρά σε 4 Υπουργεία – Επιμονή για λύσεις στα θέματα της Κω

Σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την πρόοδο της Κω, τέθηκαν από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε τέσσερα Υπουργεία.

Η λειτουργία των δομών Δημόσιας Υγείας στην Κω και η πρόοδος του φακέλου προετοιμασίας για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου, απασχόλησαν την συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Παράλληλα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Κώστα Ζαχαρό, επισκέφτηκαν τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο συζήτησαν ζητήματα που αφορούν σε χρηματοδοτήσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τα σχολεία αλλά και τις δυνατότητες δράσεων ενδυνάμωσης της τουριστικής Κω.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού, με την Υπουργό κα Μενδώνη και τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά, συζήτησαν τις λύσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων της ΔΕΥΑΚ, όπου εμπλέκεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία, αλλά και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς συναντήθηκε στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Δημήτριο Γλυμή και τον συμπατριώτη μας Γιάννη Φραγκούλη, νέο Διοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Υπουργείο Μετανάστευσης, στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα σημαντική θέση ευθύνης που ανέλαβε.

Στο Υπουργείο Μετανάστευσης τα δύο σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν, αφορούν, στην προώθηση της μελέτης που σύνταξε η ΔΕΥΑΚ για την σύνδεση του Βιολογικού Καθαρισμού της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί στο Πυλί, με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου, όπως επίσης οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, με την ωρίμανση της χρηματοδότησης κατασκευής των τριών Θόλων, σε Κέφαλο, Ζηπάρι και Κω.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς είχε, επίσης, συνεργασία με τη Διοίκηση του Εθνικού Κτηματολογίου, για ζητήματα που αφορούν το δήμο Κω.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κω τόνισε ότι:

«…για να φτιάξουμε την Κω που θέλουμε, πρέπει να αγωνιζόμαστε, να επιμένουμε, να διεκδικούμε για τους δημότες μας, παρά τις μικρές ή μεγάλες δυσκολίες.

Ενωμένοι να βαδίζουμε στο δρόμο της προκοπής για το νησί μας και τους συμπατριώτες μας».

Σχετικά Άρθρα

Με χρηματοδότηση της ΠΔΕ θα λειτουργήσει η Κοινωνική Δομή του ΚΗΦΗ στο Δήμο Θέρμου

otavoice

Π.Ν.Α: Έκτακτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων της Σαντορίνης

otavoice

ΣΠΑΥ: 1.300 νέα δέντρα δίνουν πνοή στην Αγία Μαρίνα Κρωπίας

otavoice

Χ. Αράπογλου: «Μετατρέπουμε την Καλαμαριά σε μια πόλη που αξίζει να ζεις»

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Ενίσχυση αθλητικών χώρων με κιτ πρώτων βοηθειών

otavoice

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στο Δήμο Περιστερίου

otavoice