OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΔΜ: Συνάντηση Γ. Αμανατίδη με τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Περιφερειάρχης:

Μία παραγωγική συνάντηση είχα με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την οποία έθεσα, συμφωνήσαμε και συγκλίναμε σε σημαντικά θέματα που αφορούν στη Δυτική Μακεδονία.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για το «περιβάλλον» μέσα στο οποίο εξελίσσεται και για την επίδραση της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή μας, που στήριξε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας τα τελευταία 60 χρόνια.
Έθεσα τις προσδοκίες των πολιτών – της κοινωνίας καθώς και τις προοπτικές και τις εξειδίκευσα με συγκεκριμένες προτάσεις.

Παρουσίασα συνοπτικά ένα Σχέδιο Ανάπτυξης της Οικονομίας και της Κοινωνίας, συμπληρωματικά στο πλαίσιο του υπάρχοντος κυβερνητικού σχεδιασμού που υλοποιείται και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, του Δήμους και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας.

Ο Πρωθυπουργός αξιολόγησε τα παραπάνω, διατύπωσε συγκεκριμένες σκέψεις και προτάσεις που, στο επόμενο διάστημα και πριν την επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία, θα εξειδικευτούν όπως π.χ. η πρόσθετη χρηματοδότηση βασικών έργων από τον ΠΥΛΩΝΑ ΙΙΙ σημαντικού προϋπολογισμού.

Από την συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η Δυτική Μακεδονία αποτελεί, προσωπικά για τον Πρωθυπουργό, μία προτεραιότητα για την οποία υπάρχει σχέδιο και θα διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι.”

Σχετικά Άρθρα

Αγγελούδης: Αυτοί είναι οι έξι άξονες του οράματος για μια ελκυστική Θεσσαλονίκη

otavoice

Δ. Εορδαίας: Την βασιλόπιτα της έκοψε η Δημοτική Κοινότητα Πτολεμαΐδας

otavoice

Δ. Πτωχός: «Η περιφερειακή ανάπτυξη απαιτεί δεδομένα, σχέδιο και δράση»

otavoice

ΠΑΜΘ: Υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση Γραφείου Εξωστρέφειας

otavoice

Δημήτρης Κουρέτας: Η σημασία της σωστής προσέγγισης στην Πολιτική Προστασία

otavoice

Δ. Λαρισαίων: Στη διάθεση των πολιτών άλλες 8 παιδικές χαρές

otavoice