OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πύδνας-Κολινδρού: Εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Αιγινίου

Εγκρίθηκε η αίτηση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Αιγινίου μέσω του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ» με συνολικό προϋπολογισμό 696.180,00 ευρώ.

Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση έργων που στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Μετά την απόφαση αποδοχής της συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «ΗΛΕΚΤΡΑ» για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Αιγινίου, η αίτηση του πρώτου σταδίου εγκρίθηκε και ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι μελέτες που απαιτούνται για την οριστική ένταξη του σχολικού κτιρίου στο 2ο στάδιο του προγράμματος.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, καθώς εξασφαλίζει την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου με σύγχρονες παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας. Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση τοίχων και στέγης, αντικατάσταση λέβητα και κλιματιστικών συσκευών, αναβάθμιση φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση συστήματος καταγραφής και επιτήρησης ενεργειακών καταναλώσεων, καθώς και τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αφού εγκριθεί και η μελέτη του 2ου σταδίου, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, κ. Χρήστος Κομπατσιάρης, θα προχωρήσει άμεσα στις περαιτέρω ενέργειες για την υλοποίηση του έργου, διασφαλίζοντας την ταχεία και αποτελεσματική ολοκλήρωσή του. Ο Δήμος παραμένει προσηλωμένος στην αναζήτηση προγραμμάτων και στην αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, κ. Χρήστος Κομπατσιάρης, ανέφερε:
“Ξεκινήσαμε από το μηδέν, δημιουργώντας μελέτες από την αρχή. Εργαζόμαστε μαζί με τους συνεργάτες μου, βρίσκουμε λύσεις και θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε. Λίγη υπομονή χρειάζεται, γιατί κάποιοι που βιάζονται θα εκτίθενται. Ευχαριστώ.”

Σχετικά Άρθρα

«Βαμβακάρειο Ίδρυμα» – ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αρωγή»: Ένα success story κοινωνικής προσφοράς στις Αχαρνές

otavoice

«Παγκόσμια ημέρα νερού»- Δίκτυο δημόσιων βρυσών στο δήμο Θεσσαλονίκης

otavoice

Συνάντηση Νίκου Σακκά με Α΄ αντιπρόεδρο Γρ. Κωνσταντέλλο και Π. Τσακίρη μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ

otavoice

ΠΙΝ: Συνάντηση εργασίας υπό τον Γ. Τρεπεκλή, για την τουριστική προβολή

otavoice

Η μεγάλη επένδυση της ΠΔΕ στον Πολιτισμό: Σύσκεψη Φαρμάκη – Μενδώνη, στην Ολυμπία

otavoice

ΠΒΑ: Ανανέωση 1 χρόνου Visa Express για Τούρκους επισκέπτες

otavoice