OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ρεθύμνης: Η νησιωτικότητα και η ανάπτυξη της Κρήτης στην ατζέντα του Γ. Μαρινάκη

Στην Αθήνα και στο Ηράκλειο θα μεταβεί τις προσεχείς ημέρες ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να συμμετάσχει σε δυο σημαντικές εκδηλώσεις.

Την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2025 στις 10:00 θα βρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων για να λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα «Προς μία σύγχρονη δημόσια πολιτική για τη νησιωτικότητα».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και την Πέμπτη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα συμμετάσχει -και με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης- στην 1η Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis του Ηρακλείου.

Το εν λόγω Forum διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και τη νεοσύστατη Επιτροπή Κρήτης και θα συγκεντρώσει πάνω από 200 κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους, υψηλόβαθμους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ατζέντα της Διάσκεψης εκτείνεται σε μια πολύ ευρεία γκάμα θεμάτων και περιλαμβάνει την ψηφιακή καινοτομία, την ενέργειας, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες φιλοξενίας, τη βιομηχανική παραγωγή, την εφοδιαστική αλυσίδα, τις κατασκευές, τις υποδομές και τις βασικές επενδύσεις και αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και των επιχειρηματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Σε αυτή τη Διάσκεψη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης αφενός θα απευθύνει χαιρετισμό προς τους συνέδρους και αφετέρου θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο πάνελ με τη θεματική ενότητα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια ως Μοχλοί Ανάπτυξης-Δράσεις και Πρωτοβουλίες».

Σχετικά Άρθρα

«Βαμβακάρειο Ίδρυμα» – ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αρωγή»: Ένα success story κοινωνικής προσφοράς στις Αχαρνές

otavoice

«Παγκόσμια ημέρα νερού»- Δίκτυο δημόσιων βρυσών στο δήμο Θεσσαλονίκης

otavoice

Συνάντηση Νίκου Σακκά με Α΄ αντιπρόεδρο Γρ. Κωνσταντέλλο και Π. Τσακίρη μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ

otavoice

ΠΙΝ: Συνάντηση εργασίας υπό τον Γ. Τρεπεκλή, για την τουριστική προβολή

otavoice

Η μεγάλη επένδυση της ΠΔΕ στον Πολιτισμό: Σύσκεψη Φαρμάκη – Μενδώνη, στην Ολυμπία

otavoice

ΠΒΑ: Ανανέωση 1 χρόνου Visa Express για Τούρκους επισκέπτες

otavoice