OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων στην ΠΕΔ Θεσσαλίας για τον Αχελώο

Παρέμβαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον Αχελώο ζητά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Όπως τονίζεται σε επιστολή του κ.Μαμάκου προς τη διοίκηση του φορέα, «η ΠΕΔ Θεσσαλίας, όπως έκανε πάντοτε, θα πρέπει να πράξει και σήμερα, αποφασίζοντας να παρέμβει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ενώπιον του ΣτΕ, για τη διατήρηση των πράξεων του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν στην έγκριση της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας και της αντίστοιχης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με τον ορισμό δικηγόρου που θα μπορέσει να υπερασπιστεί τις απόψεις της».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας, διαχρονικά στήριξε τον δίκαιο αγώνα των Θεσσαλών για την εκτροπή του Αχελώου, παρεμβαίνοντας υπέρ αυτής στις κατά καιρό, δικαστικές προσφυγές των Αιτωλοακαρνάνων.

Όπως είναι γνωστό, περιβαλλοντικές οργανώσεις, μαζί με φορείς της αυτοδιοίκησης και επιμελητήρια από την Αιτωλοακαρνανία προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) υποβάλλοντας νέα αίτηση ακύρωσης της εκτροπής του ποταμού. Με την προσφυγή τους, οι φορείς ζητούν την ακύρωση της δεύτερης αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής (ΣΔΛΑΠ) Δυτικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

Το συγκεκριμένο νομικό ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της Θεσσαλίας, καθώς οι προσβαλλόμενες πράξεις αφορούν στη διαχείριση των υδάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στην αγροτική παραγωγή. Κατά συνέπεια, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, εκπροσωπώντας τους Δήμους της Περιφέρειας και κατά προέκταση τους πολίτες της, έχει έννομο συμφέρον να παρέμβει στη δίκη υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη διατήρηση των προσβαλλομένων πράξεων.

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας, όπως έκανε πάντοτε, θα πρέπει να πράξει και σήμερα, αποφασίζοντας να παρέμβει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ενώπιον του ΣτΕ, για τη διατήρηση των πράξεων του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν στην έγκριση της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας και της αντίστοιχης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με τον ορισμό δικηγόρου που θα μπορέσει να υπερασπιστεί τις απόψεις της.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Ι. Μαμάκος

Δήμαρχος Λαρισαίων

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν διάθεση κομποστοποιητών από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης

otavoice

Οι προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2026

otavoice

Συνάντηση Γ. Μαρινάκη με τον Δ.Παπαστεργίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΔΕΥΑ

otavoice

Εξοπλίζεται η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

otavoice

Ομόφωνο «ΟΧΙ» από τον Δήμο Θερμαϊκού για την αμμοληψία στο Φανάρι Επανομής

otavoice

Γ.Γιασημάκης: «Απόλυτη προτεραιότητα η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου του Ωρωπού»

otavoice