OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση στην καρδιά της πόλης των Χανίων

Ξεκινά η επόμενη φάση για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έχει γίνει ποτέ, σε 30 οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της πόλης των Χανίων, με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στις οδούς Καραϊσκάκη και Υψηλαντών, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και την υπογειοποίηση των δικτύων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ, οι εργασίες προχωρούν με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Καραϊσκάκη, από την οδό Κυδωνίας έως την οδό Γρηγορίου Ε’, και στην οδό Υψηλαντών, από την οδό Περίδου έως την Ζυμβρακάκηδων.

Η ανάπλαση των 30 οικοδομικών τετραγώνων, αφορά σε μία περιοχή στην καρδιά της πόλης των Χανίων 35.000 τ.μ., που για δεκαετίες είχε παραμεληθεί, ενώ στόχος είναι η αναζωογόνηση μιας περιοχής, που θα περιλαμβάνει τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό, την υπογειοποίηση και αντικατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας, με πεζοδρόμια τα οποία θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη προσπελασιμότητα και νέες φυτεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προσεγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του προσδιορίζεται στους 18 μήνες.

Σχετικά Άρθρα

«Βαμβακάρειο Ίδρυμα» – ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αρωγή»: Ένα success story κοινωνικής προσφοράς στις Αχαρνές

otavoice

«Παγκόσμια ημέρα νερού»- Δίκτυο δημόσιων βρυσών στο δήμο Θεσσαλονίκης

otavoice

Συνάντηση Νίκου Σακκά με Α΄ αντιπρόεδρο Γρ. Κωνσταντέλλο και Π. Τσακίρη μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ

otavoice

ΠΙΝ: Συνάντηση εργασίας υπό τον Γ. Τρεπεκλή, για την τουριστική προβολή

otavoice

Η μεγάλη επένδυση της ΠΔΕ στον Πολιτισμό: Σύσκεψη Φαρμάκη – Μενδώνη, στην Ολυμπία

otavoice

ΠΒΑ: Ανανέωση 1 χρόνου Visa Express για Τούρκους επισκέπτες

otavoice