OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ω γλυκύ μου έαρ στην Σύρο με απόλυτη κατάνυξη και χιλιάδες πιστούς

Με κατάνυξη και λαοθάλασσα πιστών πραγματοποιήθηκε κατά τη φετινή Μεγάλη Παρασκευή το θείο δράμα, η ακολουθία του επιτάφιου θρήνου και η λιτάνευση των επιταφίων στην Σύρο, με επίκεντρο το τελετουργικό στο κέντρο της Ερμούπολης.

Όπως κάθε χρόνο, οι επιτάφιοι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συναντήθηκαν στην Πλατεία Μιαούλη περίπου στις 10 το βράδυ.

Ακολούθησε δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄, ο οποίος προεξήρχε της τελετής και στη συνέχεια κήρυξε το Θείο Λόγο.

Μετά την ομιλία του Μητροπολίτη, ακούστηκαν πένθιμα εμβατήρια από την Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και κατόπιν οι επιτάφιοι των τριών Ενοριών στους Ιερούς Ναούς.

Είχε προηγηθεί η λιτάνευση του επιταφίου του Ιερού Καθολικού Ναού Ευαγγελιστρίας, ο οποίος περίπου στις 20:30 τέλεσε δέηση στην Πλατεία Μιαούλη.

Η παραπάνω θρησκευτική τελετή είναι διαδεδομένη στο πανελλήνιο και για μία ακόμη φορά την παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε αυτή με την αρμόζουσα ευλάβεια χιλιάδες πιστοί, κάτοικοι και κυρίως επισκέπτες της Σύρου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απο τις λιτανείες Ορθοδόξων και Καθολικών στην Πλατεία Μιαούλη:

Σχετικά Άρθρα

Προμήθεια 200 νέων κάδων στον Δήμο Λυκόβρτσης-Πεύκης

otavoice

Δράση ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

otavoice

Συνεχείς εργασίες αναβάθμισης του Ηλεκτροφωτισμού στον Δ. Πατρέων

otavoice

«Πρεμιέρα» για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ρόδου

otavoice

Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το ΔΣ της ΚΕΔΕ – Μητροπολιτική διακυβέρνηση στον α’ βαθμό

otavoice

Δ. Ασπροπύργου: Πλήθος κόσμου στο τουρνουά «Τάπα στη βία και το ρατσισμό»

otavoice