OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνεργασία Δήμου Αμαρουσίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με βασικό πυλώνα την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου υποδέχτηκε την Τρίτη 15 Απριλίου 2025, στο Δημαρχείο, τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδωνα Κίντζιο, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ιωάννη Ιωαννίδη και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Οι θεματικές της συνάντησης στο πλαίσιο της σύναψης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αφορούν στους παρακάτω τομείς:

  • Προγράμματα επιμόρφωσης υπαλλήλων στις Υπηρεσίες Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.
  • Ανάπτυξη βιωματικών συμμετοχικών δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα Σχολεία του Δήμου.
  • Υποβολή κοινών προτάσεων σε Ευρωπαϊκά & Εθνικά Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την υλοποίηση πράσινων παρεμβάσεων σε ενδεδειγμένες εκτάσεις σε όλες τις γειτονιές της πόλης.
  • Υποδοχή φοιτητών σε Υπηρεσίες του Δήμου, για πρακτική άσκηση και πτυχιακές εργασίες σε αντικείμενα όπως το αστικό πράσινο, η γεωργία ακριβείας, η γεωπληροφορική και η βιώσιμη αστική γεωργία.
  • Εξέταση της πρότασης για την Ίδρυση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου Αστικού Πρασίνου.
  • Συνδιοργάνωση Εκδηλώσεων, Συνεδρίων και Θεματικών Ημερίδων για την ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών.

Ο Πρύτανης δώρισε στον Δήμαρχο ένα αντίτυπο της επετειακής έκδοσης του Ιδρύματος, για τα 100 χρόνια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1920-2020) με τίτλο ‘’Θεά Δήμητρα – Ο μύθος που έγινε Ιστορία’’.

Ο κ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε τον κ. Κίντζιο για το ευρύ πεδίο συνεργασίας που πρόκειται να αναπτυχθεί, προς όφελος της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας μέσα από εξειδικευμένες δράσεις και προγράμματα.

Σχετικά Άρθρα

Ευχές και χαμόγελα στο Πασχαλινό Γλέντι του Δήμου Πατρέων

otavoice

Χ. Δούκας: «Στην Αθήνα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια – Σήμερα δίπλα στους πιο ευάλωτους»

otavoice

Δήμαρχος Χίου για ρουκετοπόλεμο: «Ότι γίνεται αναίμακτα είναι καλό»

otavoice

Θεσσαλονίκη: Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση

otavoice

Η Κέρκυρα γιόρτασε την Ανάσταση με λαμπρότητα και πυροτεχνήματα

otavoice

Χίος: Ξεκίνησε ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο

otavoice