OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Αθηνά Αηδονά στις εκδηλώσεις στην Καλαμαριά, για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τις οποίες διοργάνωσε στην Καλαμαριά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά.

Συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Γιουτίκα, η κ. Αηδονά παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου.

Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, και παρακολούθησε την τελετή τιμής και μνήμης με τον Όρκο των Ανταρτών του Πόντου.

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Είναι, όμως, και μια μέρα ευθύνης. Ευθύνης να κρατήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη, να μην επιτρέψουμε να διαπραχθούν ποτέ ξανά στο μέλλον τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Και αυτός είναι ένας αγώνας που θα συνεχίσουμε να δίνουμε μέχρι την τελική δικαίωση», ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά.

Σχετικά Άρθρα

«Χορεύοντας τον Πλανήτη» στον Δήμο Αιγάλεω

otavoice

Συνάντηση Δημάρχων Αθηναίων και Γορτυνίας στην Αθήνα

otavoice

Η Κηφισιά “χόρεψε” στους ρυθμούς του “27ου Σεργιανιού στην Παράδοση”

otavoice

Π.Κ.Μ: Επεμβάσεις καθαρισμού σε 4 κρίσιμα ρέματα του Δ. Ωραιοκάστρου

otavoice

Δ. Παπάγου – Χολαργού: Όχι της αντιπολίτευσης στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

otavoice

Ν. Φαρμάκης: «Διαρκή άλματα ως προς την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων»

otavoice