OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσκεψη Δημάρχου και Προέδρου ΔΕΥΑ Κω στο Υπουργείο Υποδομών

Για την χρηματοδότηση του ταμιευτήρα στη θέση «Μία», που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα υδροδότησης της Καρδάμαινας, είχαν συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Δημήτριο Αναγνώπουλο.

Ο Δήμαρχος Κω και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ θα αναζητήσουν χρηματοδότηση και σε συναρμόδια Υπουργεία, σύμφωνα με την κυβερνητική δέσμευση κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προ τριετίας στην Κω.

Στη συνάντηση με τον Γ.Γ. Υποδομών, συζητήθηκε η προοπτική ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης αυτού του απαραίτητου έργου για τις υποδομές υδροδότησης της Κω, με δεδομένο ότι η σχετική μελέτη, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κατασκευή και αξιοποίηση του φράγματος «Μία» είναι σε εξέλιξη.

Η μελέτη θα καταδείξει και το κόστος, το οποίο μπορεί να προσεγγίσει τα 20 εκ. ευρώ.

Η κατασκευή και λειτουργία αυτού του μεγάλου έργου αποτελεί κεντρικό στόχο της δημοτικής αρχής. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για σειρά δράσεων, που προστατεύουν το περιβάλλον και προσφέρουν επαρκή και ποιοτική υδροδότηση.

Το ίδιο έργο αποτελεί όραμα δεκαετιών για την περιοχή της Δ.Ε. Ηρακλειδών, ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής, εξοικονομώντας υδάτινους πόρους και προστατεύοντας παράλληλα τον υδροφορέα του νησιού μας.

Η ωφέλιμη χωρητικότητα του ταμιευτήρα «Μία» υπολογίζεται να ανέλθει σε 1.205.000μ3 ενώ συνοδεύεται από έργα αξιοποίησης του νερού όπως, διϋλιστήριο 4000μ3/ημ, αντλιοστάσιο και δεξαμενή αποθήκευσης διϋλισμένου νερού αλλά και τοποθέτηση αγωγών μέχρι τη δεξαμενή Καρδάμαινας.

Σχετικά Άρθρα

Η Αθηνά Αηδονά στα 112 χρόνια από την απελευθέρωση του Κιλκίς

otavoice

Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Πρώτη μέρα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη «ΑΡΚΑΔΙΕΣ»

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Γιορτή για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Το θερινό σινεμά άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό

otavoice

Δ.Πατρέων: Χιλιάδες μαθητές επισκέφθηκαν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης

otavoice