Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες, παρουσία Ελλήνων ανώτατων στελεχών της ΕΕ και της κυβέρνησης παρέστη ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Νίκος Σακκάς.
Την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025 η συνεδρίαση του ΔΣ πραγματοποιήθηκε – ενώπιον των προέδρων των ΠΕΔ της χώρας – στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, με ισχυρή πολιτική και θεσμική παρουσία.
Συγκεκριμένα παρέστησαν, ο Έλληνας Επίτροπος αρμόδιος για Βιώσιμες Μεταφορές και Τουρισμό Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, και η Γενική Διευθύντρια Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θέμις Χριστοφίδου.
Ο κ. Σακκάς είχε, επίσης, συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταφορών Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον Ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη και με στελέχη της χώρας στην ΕΕ, σε συνέχεια των συναντήσεων που ξεκίνησαν στις 3 Ιουνίου.
Η συνεδρίαση σηματοδότησε τις επαφές των Ελλήνων αυτοδιοικητικών στην “καρδιά” της ΕΕ, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης για τους πολίτες.