OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Παιανίας: Προκήρυξη έργων διανοίξεων και οδοποιίας ύψους 2. εκ. ευρώ

Mε την προκήρυξη δύο ανοικτών μειοδοτικών διαγωνισμών τίθεται σε πλήρη εφαρμογή η ειλημμένη απόφαση του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για κοινωνική δικαιοσύνη και αποκατάσταση μιας στρεβλής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί επί σειρά ετών τον δήμο.

Πρόκειται για τους διαγωνισμούς για έργα διανοίξεων και οδοποιίας σε δύο ενότητες (Μιχούλι και MEC) με χρηματοδότηση που προέρχεται από τις εισφορές των ιδιοκτητών, αποτέλεσμα της επίμονης και μεθοδικής δουλειάς των υπηρεσιών του Δήμου Παιανίας ώστε αυτές να επιστρέψουν σε εκείνους ως έργα.

Ο Ισίδωρος Μάδης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 ξεκαθάρισε πως «θα αποκατασταθούν όλες οι Πολεοδομικές Ενότητες συνολικά» κάνοντας λόγο για «σκούπα» με στόχο να μην μείνει κανένας δρόμος εκτός του σχεδιασμού. Θύμισε πως «χρήματα των πολιτών δαπανήθηκαν κατά το παρελθόν σε άλλες ανάγκες του δήμου» και όχι σε ανταποδοτικά έργα όπως ο νόμος επιβάλλει για τις εισφορές, με αποτέλεσμα να προκύψει οικονομικό κενό.

Ο Δήμαρχος Παιανίας κατά το παρελθόν είχε αναφερθεί πολλάκις στον «κουβά», δηλαδή στα έσοδα του δήμου που δεν έμπαιναν σε συγκεκριμένους κωδικούς όπως προβλέπεται αλλά χρησιμοποιούνταν από προηγούμενες διοικήσεις για άλλους σκοπούς. Από το 2019 ξεκίνησε μια υπερπροσπάθεια η οποία απέδωσε καρπούς με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια για έργα υποδομών όπως διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις σε περιοχές που σήμερα μοιάζουν με χωράφια μολονότι είναι εντός σχεδίου. Σε ότι αφορά τα χρήματα που χάθηκαν κατά το παρελθόν, υπάρχει κατατεθειμένο σχέδιο για κάλυψη του κενού μέσω δανειοδότησης ώστε να καλυφθεί το κόστος.

Τα δύο έργα, οι διαγωνισμοί των οποίων προκηρύχθηκαν, αφορούν την ΠΕ2 (Μιχούλι) και ΠΕ8 (MEC) συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου περίπου 5 χιλιομέτρων σε μέρος του οποίου θα προηγηθούν εργασίες διάνοιξης βάσει του ρυμοτομικού σχεδίου.

Στην περίπτωση της ΠΕ8, το έργο αφορά οδικό δίκτυο περίπου 3 χιλιομέτρων μέρος του οποίου είναι πεζόδρομοι προς διαμόρφωση.

Κατά τη διάρκεια των δύο έργων θα διαμορφωθεί το σύνολο των περιοχών με τη δημιουργία και των προβλεπόμενων πεζοδρομίων που σήμερα απουσιάζουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μελετών και για επιπλέον ΠΕ του Δήμου Παιανίας.

Σχετικά Άρθρα

Σταθόπουλος: Κάναμε έργα και η Αγία Παρασκευή άντεξε στην βροχόπτωση

otavoice

Έρχεται το Συνέδριο Κλεισθένη – Τοπική Αυτοδιοίκηση: Η επόμενη Μέρα (βίντεο)

otavoice

Πέραμα: Μεγάλη κινητοποίηση Δήμου, κατοίκων και φορέων για να απομακρυνθούν οι δεξαμενές καυσίμων

otavoice

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Πρόληψης και Προστασίας Παιδιών του Δήμου Θεσσαλονίκης

otavoice

Πώς η ιστοσελίδα ενός Δήμου μπορεί να γίνει ουσιαστικό εργαλείο επικοινωνίας με τους πολίτες

otavoice

Συνεργασία Δήμου Λήμνου και Κοινοτήτων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

otavoice