OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Π.Στ.Ε. χρηματοδοτεί με 1.200.000 € οδικό έργο στο “Ανεμοκάμπι” Γαλαξιδίου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΤΡΙΣΚΕΛΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΙΤΕΑΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΑΝΕΜΟΚΑΜΠΙ” Τ.Κ.ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ» στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» και τον Άξονα Προτεραιότητας: «Οδικές υποδομές».

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών βελτίωσης του υφιστάμενου τρισκελούς κόμβου στη θέση “Ανεμοκάμπι” επί της Ν.Ε.Ο. Ιτέας-Αντιρρίου της Π.Ε. Φωκίδας λόγω υψηλής επικινδυνότητας.

Για τη βελτίωση του κόμβου προβλέπονται:

  • Εκσκαφές, επιχώσεις και ασφαλτοστρώσεις, σύμφωνα με την μελέτη της Υπηρεσίας.
  • Κατασκευή τάφρων για την αποχέτευση και αποστράγγιση των όμβριων υδάτων.
  • Κατασκευή τεχνικών έργων και τοίχου αντιστήριξης χαμηλού ύψους για την συγκράτηση των τεχνιτών πρανών επιχωμάτων.
  • Τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων ασφαλείας.
  • Διαγράμμιση και σήμανση, για την ασφαλέστερη και άνετη κυκλοφορία του δρόμου.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Παρεμβαίνουμε σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Φωκίδας. Ο κόμβος στη θέση “Ανεμοκάμπι” Γαλαξιδίου εξυπηρετεί τις παιδικές κατασκηνώσεις της περιοχής και δεκάδες εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις. Ένα πολύ ευαίσθητο σημείο του οδικού δικτύου, που χρήζει προσοχής, για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά μας, αλλά και οι γονείς τους που εργάζονται στην περιοχή.

»Διαθέτουμε χρηματοδότηση ύψους 1.200.000 ευρώ και προχωρούμε σε δημοπράτηση του έργου, που θα αυξήσει ουσιαστικά το επίπεδο οδικής ασφάλειας με βάση τη μελέτη και τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Φωκίδας.

Στόχος μας η ταχεία και άρτια ολοκλήρωση του έργου».

Σχετικά Άρθρα

ΟΧΙ δημάρχων Θεσ/νίκης & Χαλκιδικής για την ένταξη των τοπικών δικτύων ύδρευσης στην ΕΥΑΘ

otavoice

Ιός του δυτικού Νείλου: Ψεκασμοί στη Γλυφάδα μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα

otavoice

Πρωτοφανής και δυναμική κινητοποίηση του Δήμου Γορτυνίας για την ΕΟ74

otavoice

30.000 θεατές επιβεβαίωσαν τη δυναμική του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2026

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Δημιουργούμε το μεγαλύτερο μέτωπο πρασίνου στη Μεσόγειο»

otavoice

Δ.Β.Β.Β: Αύριο η έναρξη του “Varkiza 3×3 International Quest 2026”

otavoice