OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ψήφισμα της ΚΕΔΕ για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Πέρασαν ήδη 51 χρόνια αφότου η Τουρκία εισέβαλε στην μαρτυρική Κύπρο, με βάρβαρο τρόπο και καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου καθώς και όλες τις αποφάσεις των οργάνων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και η προκλητική κατοχή του ενός τρίτου της Κυπριακής Δημοκρατίας δυστυχώς συνεχίζεται.

Αυτή η αδιανόητη εκ μέρους της Διεθνούς Κοινότητας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ατιμωρησία της Τουρκίας, όταν μάλιστα συνοδεύεται και από την προκλητική άρνησή της να δεχθεί επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος κατά τρόπο σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο και με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, δεν είναι επιτρεπτό ούτε και ανεκτό να συνεχισθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεθνής Κοινότητα, πρωτίστως δε οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, το ΝΑΤΟ φέρουν μεγάλες ευθύνες διότι ανέχθηκαν και ανέχονται, για τόσες δεκαετίες, τις επιπτώσεις και τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια ωμή καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας Κράτους-Μέλους της Διεθνούς Κοινότητας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μιας εισβολής που στοίχισε τη ζωή χιλιάδων αθώων θυμάτων, πολλών από τα οποία η τύχη αγνοείται ακόμη και σήμερα.

Είναι πλέον καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεθνής Κοινότητα, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και το ΝΑΤΟ, ύστερα από 21 χρόνια που η Κυπριακή δημοκρατία είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δείξουν έμπρακτα ανάλογη ευαισθησία, με αυτήν που έδειξαν και δείχνουν έμπρακτα υπέρ της Ουκρανίας και κατά της παράνομης Ρωσικής εισβολής.

Σχετικά Άρθρα

Αύριο η δράση υποβρύχιου καθαρισμού στο λιμάνι της Κορίνθου

otavoice

Δήμος Χαλκιδέων: Ανακαίνιση 6 κτιρίων και 1 αίθουσας στον Άγιο Κωνσταντίνο

otavoice

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς στο 5ο Forum του ΣΠΑΥ

otavoice

Στην ΚΕΔΕ ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης – Θα συζητηθεί στο ΔΣ στις 25/5 – Οικονομική πίεση στους δήμους

otavoice

Δ. Πετρούπολης: “Την Τρίτη 19/5 αποκλείουμε τη χωματερή της Φυλής”

otavoice

Η νέα γενιά της Γλυφάδας στα «έδρανα» της Ευρώπης

otavoice