OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ξενάγηση Μνήμης και Αντίστασης στον Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του Μήνα Αντιφασιστικών Δράσεων, διοργανώνει ακόμη μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία που συνδυάζει τη γνώση, τη μνήμη και τον σεβασμό στην ιστορία του τόπου: την Ξενάγηση Μνήμης και Αντίστασης – Γνωριμία με Τοπόσημα Αντιπολεμικού και Αντιφασιστικού Ενδιαφέροντος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025, στις 10:30, με σημείο συνάντησης την Ιερά Οδό, Κεντρική Είσοδο του Άλσους Αιγάλεω.

Πρόκειται για έναν περίπατο μνήμης που αναδεικνύει τη βαθιά ιστορική σύνδεση της πόλης με την Αντίσταση, τον Αντιφασιστικό Αγώνα και τις θυσίες των ανθρώπων του Αιγάλεω.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόπους που διατηρούν ζωντανή τη συλλογική μνήμη και να αναστοχαστούν πάνω στις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Τη δράση θα συντονίσει και θα ξεναγήσει η Εκπαιδευτικός – Ιστορικός Γρηγορίτσα Πολυζώη, φωτίζοντας μέσα από ιστορικές μαρτυρίες και αφηγήσεις την πορεία ενός λαού που αντιστάθηκε στον πόλεμο και τον φασισμό.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ωστόσο είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 210 5310542.

Με αυτή την πρωτοβουλία, ο Δήμος Αιγάλεω τιμά το παρελθόν της πόλης και καλεί όλες και όλους – ιδιαίτερα τη νέα γενιά – να συμμετάσχουν ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ως θεμέλιο για ένα μέλλον ειρήνης και ανθρωπιάς.

Σχετικά Άρθρα

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων

otavoice

Μήνυμα συστράτευσης ΚΕΔΕ – ΠΕΔ για την ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

otavoice

Σήμερα η Ημερίδα για την Προστασία της Φυσικής Κληρονομιάς στον Δ. Κηφισιάς

otavoice

ΕΛΔΑΠ: «Η Αυτοδιοίκηση έχει λόγο και ρόλο και το Δίκτυο είναι εκεί»

otavoice

Συνεργασία Π.Δ.Ε. – ΣΒΔΕ για την ηλεκτρονική απογραφή βιομηχανιών

otavoice