Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του προς τον πρών Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, για τη μη συμμετοχή τους στη διαβούλευση για τη χρήση πατινιών στην πόλη, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία, η οποία διαρκεί ήδη δέκα ημέρες, περιλαμβάνει πάνω από 400 σελίδες τεχνικής, νομικής και κοινωνικής τεκμηρίωσης.
Στην ανάρτησή του αναφέρει:
Προς κ. Μιχαηλίδου, κ. Μπακογιάννη και λοιπούς συνδαιτυμόνες,
«Η διαβούλευση για τα πατίνια είναι αναρτημένη εδώ 10 ημέρες. Μιλάμε για 400 σελίδες αναλυτικής δουλειάς, τεχνικής, νομικής και κοινωνικής τεκμηρίωσης. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοιο επίπεδο στην Αθήνα.
Συζητήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους κατοίκους. Οι μόνοι που δηλώνετε άγνοια είστε εσείς.
Η διαβούλευση τελειώνει και ακόμη δεν έχετε καταθέσει ούτε μία πρόταση. Ούτε μία γραμμή. Δεν μπήκατε καν στον κόπο να τη διαβάσετε.
Η Αθήνα έχει σχέδιο που θα προσφέρει ασφάλεια για πεζούς και ΑμεΑ, κανόνες για τα πατίνια, σεβασμό στον δημόσιο χώρο. Αν θέλετε να συμμετέχετε, προλαβαίνετε. Αν όχι, τουλάχιστον μην υποτιμάτε τη δουλειά που γίνεται – για πρώτη φορά με σοβαρότητα, συμμετοχικότητα και διαφάνεια».
Μπορείτε να βρείτε το κείμενο της κανονιστικής εδώ: https://www.cityofathens.

