OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Έργο αναβάθμισης της πρόσβασης στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο της Ομόνοιας Δ.Κ. Σταυρούπολης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σημαντικό έργο αναβάθμισης της περιοχής που αναπτύσσεται στους δρόμους γύρω από το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου στην Ομόνοια της Σταυρούπολης.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των 500 μαθητών, αλλά και του συνόλου των πεζών, που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στη χρήση του συγκεκριμένου αστικού δημόσιου χώρου.

Η ουσιαστική παρέμβαση του Τμήματος Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Παύλου Μελά, υπό την επίβλεψη του Δημήτρη Αθάνατου, Αντιδημάρχου Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, περιλαμβάνει εργασίες στην οδό Βελισσαρίου και στον πεζόδρομο της Λόρδου Βύρωνος μέχρι και τη σκάλα της οδού Λαγκαδά, ακριβώς απέναντι από το πρώην καπνεργοστάσιο του Αθανασόπουλου και κοντά στη στροφή Καρατάσιου.

Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει εργασίες

  • επέκτασης τμημάτων του διαστρωμένου με κυβόλιθο πεζοδρόμου και των πεζοδρομίων,
  • ανακατασκευής του τσιμεντένιου διαδρόμου μεταξύ της προαναφερόμενης σκάλας και της οδού Βελισσαρίου,
  • δημιουργίας διαδρόμου πρόσβασης στη νοτιοανατολική είσοδο των σχολείων,
  • τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων.

Μάλιστα, έχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες προς τη Δ.Ε.Η. για την απομάκρυνση μιας παλαιάς ανενεργής ξύλινης κολώνας.

Πέρα από τη βελτίωση της προσβασιμότητας, η περιοχή γίνεται πιο φιλική για τους διερχόμενους και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας ικανοποιώντας τις αυτονόητες ανάγκες των περιοίκων.

‘’Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που διαθέτει ο δημοτικός μηχανισμός προς όφελος των συμπολιτών μας. Επιδιώκουμε να έχουμε μια πόλη που εκτιμά και σέβεται τη δημόσια περιουσία. Προς αυτόν το σκοπό, ο Δήμος επεμβαίνει για να αναμορφώσει το δημόσιο χώρο και να τον παραδώσει στους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να προστατεύσουν τις υποδομές από τυχόν βανδαλισμούς΄΄ ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο χώρο ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice