OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αποκλειστικό: Κίνδυνος θάνατος η παραλιακή Ωρωπού-Καλάμου – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα

Η παραλιακή Ωρωπού-Καλάμου έχει μετατραπεί σε παγίδα θανάτου, μετά από τις συνεχείς καταρρεύσεις τμημάτων της το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο φακός του otavoice βρέθηκε στον Δήμο Ωρωπού και κατέγραψε μια εικόνα βιβλικής καταστροφής στον παραλιακό άξονα Ωρωπού-Καλάμου, όπου σε πολλά σημεία έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές και θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Μιλάμε για ένα οδικό άξονα, όπου την θερινή περίοδο καθημερινά μετακινούνται χιλιάδες επισκέπτες και κάτοικοι, είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων , είτε λόγω αναψυχής.Ειδικά τα Σαββατοκύριακα σημειώνεται το αδιαχώρητο, μιας αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ τα προβλήματα ξεκίνησαν από το 2017 και συνεχίστηκαν πιο έντονα μέχρι σήμερα. Παρόλο που είχαν γίνει κάποια έργα αποκατάστασης και συντήρησης φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι δεν ήταν αρκετά για να αντέξουν στο χρόνο και στα καιρικά φαινόμενα και είχαν κατασκευαστικές αστοχίες. Έτσι σε τουλάχιστον τρία σημεία το οδόστρωμα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές , έχει υποχωρήσει και έχουν δημιουργηθεί κρατήρες και εκτεταμένες ρηγματώσεις, όπως αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε.

Τελευταία καθίζηση σημειώθηκε μόλις προχθές τις βραδινές ώρες. Συνεργεία του δήμου Ωρωπού έχουν προχωρήσει σε ειδική σήμανση σε όλο το μήκος του παραλιακού άξονα που παρουσιάζει προβλήματα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να προστατεύσει τους διερχόμενους κατοίκους και επισκέπτες μιας και οι ζημιές είναι μεγάλες , περιορίζουν δραματικά το εύρος του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος ατυχήματος.

Ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες παρόλο την τοποθέτηση ειδικής  φωτεινής προειδοποιητικής σήμανσης , η παγίδα θανάτου είναι ακόμη πιο επικίνδυνη. Όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής από τύχη μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το κακό.

Σίγουρα η εικόνα αποτυπώνει μια κατάσταση τραγική που θα πρέπει άμεσα να επέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε ένα νευραλγικό σημείο για την περιοχή. Αναμένουμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε με νεότερο ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Τήνου: Ζωτικής σημασίας η δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

otavoice

Δ.Ηρακλείου Αττικής: Σινεμά στο Κτήμα Φιξ, με δωρεάν είσοδο

otavoice

Ο Γιάννης Τομπούλογλου στις εγκαταστάσεις του ΗΛΠΑΠ στον Κόκκινο Μύλο

otavoice

Δ. Βόλβης: Ξεκίνησε η κατασκευή φρεατίων του αποχετευτικού Βρασνών, Σταυρού, Άνω Σταυρού

otavoice

Δ.Πεντέλης: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας

otavoice

ΔΕΚΑ: Ποια είναι η αντιπολίτευση στο Δήμο Πύργου- Συνεχίζεται το ”καταστροφικό” έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής

otavoice