OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Με σφοδρότητα πλήττει το Αγρίνιο η κακοκαιρία (βίντεο)

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα έχει χτυπήσει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και σύμφωνα με το agrinionews.gr θα κατατεθεί αίτημα του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου  ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη με το οδικό δίκτυο να έχει κλείσει σε πολλά σημεία.

Η κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τη σφοδρή επί ώρες βροχόπτωση προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στην περιοχή του Αγρινίου.

Το μέγεθος των προβλημάτων ακόμη δεν έχει διαφανεί ωστόσο Πυροσβεστική, Αστυνομία και Πολιτική Προστασία είναι επι ποδός.

Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου καθώς νερά πλημμύρισαν το οδόστρωμα . Τόσο στην Εθνική Οδό στο ύψος της Ερμίτσας και στο Καινούργιο, όσο και στην επαρχιακή Αγρινίου-Εμπεσού στο ύψος των Διαμαντέικων αλλά και στο δρόμο για Σκουτερά η κυκλοφορία των οχημάτων καθίσταται αδύνατη.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα νερά και σε άλλα σημεία όπως στο ύψος του ΟΑΕΔ της Εθνικής Οδού αλλά και στο ύψος του πρώην Πολυκλαδικού . Λιμνάζοντα ύδατα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και σε πολλά σημεία της πόλης. Αναφορές για πλημμυρισμένα χωράφια, οικόπεδα και ιδιοκτησίες γίνονται από πολλές περιοχές, όπως η Λεύκα, τα Δύο Ρέματα, η Στράτος και αλλού.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε και για αντλήσεις υδάτων σε σχολεία ενώ επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό ατόμων από το Ειδικό-Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο καθώς φούσκωσε χείμαρρος και τα νερά έχουν αποκλείσει το σχολείο.

Σε λειτουργία εξάλλου τίθεται ειδική τηλεφωνική γραμμή στον Δήμο Αγρινίου όπου θα καταγράφονται προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία. Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 26413 -60442 μέχρι τις 10.00 μ.μ για την αναφορά ζημιών από την βροχόπτωση.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο πολλά υδατορέματα στους Δήμους Αγρινίου, Ξηρόμερου, Ακτίου- Βόνιτσας και Μεσολογγίου, ενώ στην περιοχή της Ναυπακτίας έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις.

«Σήμερα εδώ στην αντιπεριφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας επικρατούν από τις πρώτες πρωινές ώρες ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο πρωτοφανής όγκος νερού και η ραγδαιότητα της βροχής προκάλεσαν ανέβασμα της στάθμης του νερού σε πολλά υδατορέματα και παρότι τα περισσότερα έχουν πρόσφατα καθαριστεί, ορισμένα βρίσκονται στα όρια της υπερχείλησης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στο Δήμο Ναυπακτίας, Αγρινίου και Ξηρομέρου.

Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος του νερού που κάποια έχουν υπερχειλίσει. Κατά τόπους πρέπει να έχουν γίνει κάποιες ζημιές, δεν έχω ακόμα πλήρη αναφορά αλλά ευτυχώς δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σε δηλώσεις της  στο protothema.gr η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αλεξανδρούπολης: Υπερχείλιση ρεμάτων, ζημιές σε σπίτια, δρόμους και γέφυρες

otavoice

ΔΣ ΚΕΔΕ: Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων

otavoice

Δ. Εορδαίας: Συστάσεις σε κτηνοτρόφους για την προφύλαξη από την πανώλη

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Συνεχίζεται εντατικά η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, πυρήνας της υγιούς επιχειρηματικότητας»

otavoice

Ψηφιακός Ταχυδρόμος στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

otavoice