OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Στην Αθήνα σύσσωμη η Ηλεία, απαιτεί την ακύρωση του λουκέτου στα Πανεπιστημιακά τμήματα

Συνεδρίασαν χθες το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας, τα  Δημοτικά Συμβούλια Πύργου και Ήλιδας με θέμα τη μορφή των κινητοποιήσεων για την κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από την Ηλεία. Η συνάντηση αυτή ακολούθησε την συγκέντρωση όλων των φορέων του νομού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

Οι αποφάσεις που πήραν  είναι η συνολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και η συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας το πρωί της Παρασκευής, με την αποστολή να  αποτελείται από τους Δημάρχους της Ηλείας, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους βουλευτές του νομού, όπου θα ζητήσουν την αναστολή του Προεδρικού Διατάγματος για το τμήμα της Μουσειολογίας στον Πύργο και της Υπουργικής Απόφασης για τμήμα της Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Παράλληλα αποφασίστηκε να γνωστοποιηθούν όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν την Ηλεία μέσω “επιθετικής” επικοινωνιακής πολιτικής, με την ανάρτηση πανό σε δρόμους, δημαρχεία, λιμάνια και σχολεία, αλλά και με την εκστρατεία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών τόσο σε τοπικό, όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μην εγκρίνει την επιχορήγηση προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ ορίστηκε εκ νέου συνάντηση των επτά δημάρχων της Ηλείας την επόμενη εβδομάδα με σκοπό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τη συνεδρίαση συντόνισαν οι Δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας, κ.κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ενώ το λόγο πήραν οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ.κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και Γιάννης Λέντζας, καθώς και εκπρόσωποι από τις παρατάξεις των δύο δημοτικών συμβουλίων.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος έδειξε ως ηθικό αυτουργό του πολέμου που δέχεται διαχρονικά η Ηλεία, την Αχαΐα και το πατρινό κατεστημένο αλλά καταδίκασε και την απάθεια του κεντρικού κράτους. Να γίνει πανστρατιά των Ηλείων, τόνισε,  και όχι να βγούμε να φωνάξουμε με πυροτεχνήματα.

Επίσης, μεταξύ άλλων μίλησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ.Νώντας Κυριαζής, ο πρώην Βουλευτής Ηλείας κ.Γιάννης Κουτσούκος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πύργος-Έργο Πολιτών” ¨κ.Αντώνης Καράμπελας, ο πρώην Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της παράταξης “ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΜΕΡΑ” κ.Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ.Κώστας Νικολούτσος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Ήλιδας κ.Δημήτρης Κράλλης, κ.α.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

otavoice

Πανώλη αιγοπροβάτων: Στο Νότιο Αιγαίο επιτρέπονται οι μετακινήσεις ζώων μόνο για άμεση σφαγή

otavoice

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι έργων σε Πρέβεζα, Άρτα, Θεσπρωτία

otavoice

Δ. Πλατανιά: Αποκαλυπτήρια του νέου Μνημείου Εκτελεσθέντων, στο Μαρτυρικό Κακόπετρο

otavoice

Δημοτική Αρχή Πετρούπολης: Όχι στις συγχωνεύσεις, καμιά μετακίνηση μαθητή

otavoice

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Τριπόλεως(3/9/2024)

otavoice