OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αθηναϊκή φιέστα Large: Πόσο είναι το κασέ σας κύριε Ρουβά; 211.000 για 17 λεπτά;

Σάλο έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η αποκάλυψη από δημοτική παράταξη του δήμου Αθηναίων, ότι στο εορταστικό χάπενινγκ που οργανώνει ο Κώστας Μπακογιάννης για την αλλαγή του χρόνου θα συμμετάσχει ο γνωστός καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς και θα αμειφθεί με 211.000 ευρώ ( άνευ ΦΠΑ) για μια 17λεπτη μουσική παρουσία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έδειξε να μην καταλαβαίνει το μέγεθος της προκλητικότητας απέναντι σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την ακρίβεια και την επιδημιολογική κρίση και μίλησε για μίζερους που του κάνουν κριτική. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αυτά γίνονταν πάντα ( αυτό δεν τον αθωώνει, απλά τον εντάσσει στην παθογένεια του συστήματος εξουσίας). Για την ταμπακιέρα κουβέντα αποδεχόμενος πλήρως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και γεννά ερωτηματικά για τους όρους συνεργασίας Δήμου Αθηναίων-Ρουβά είναι το εξωφρενικό ύψος της αμοιβής. Ένας καλλιτέχνης μπορεί να ζητά φαινομενικά όσα θέλει, το ζήτημα δεν είναι ο κάθε Ρουβάς,  αλλά εδώ μιλάμε για δημόσια ταμεία, για χρήματα των δημοτών της Αθήνας. Χρήματα που πληρώνουν με φόρους δημότες και επαγγελματίες.  Χρήματα που καμιά δημοτική αρχή δεν μπορεί να σκορπά αλόγιστα και κυρίως να αφήνει άρωμα αδιαφάνειας.

Είναι το επίσημο κασέ του Σάκη Ρουβά για μια ολιγόλεπτη εμφάνιση 211.000 άνευ ΦΠΑ; Αναρωτιόμαστε οι συναυλίες που έχει δώσει ο καλλιτέχνης έχουν αναλογικά αυτή την οικονομική αποζημίωση; Πόσα παίρνει για μια παράσταση στο Ηρώδειο, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο; Λογικά αν πάρουμε ως σημείο σύγκρισης την αμοιβή του στο εορταστικό της Αθήνας θα πρέπει αναλογικά να αμείβεται  για μια πλήρη μουσική παράσταση πάνω από 300.000. Με πόσα αμείβεται στο γνωστό τηλεοπτικό show που συμμετέχει; Συμβαδίζουν;

Μήπως θα έπρεπε οι οικονομικές αρχές να ελέγξουν την συγκεκριμένη σύμβαση; Πέρα από ηθικό και πολιτικό  ζήτημα που έχει να κάνει με μια γκλαμουράτη πολυδάπανη φιέστα άνευ ουσίας, είναι και ουσιαστικό ζήτημα διαφάνειας, μιας και πολλά έχουν δει τα μάτια μας και άλλα πολλά έχουν ακούσει κατά καιρούς τα αυτιά μας…

Είναι και ο Μεγάλος Περίδρομος των 2 εκατομμυρίων ευρώ με απευθείας αναθέσεις που πήγε περίπατο και έχει δημιουργήσει κακή προϊστορία.

Γιατί δεν ζητήθηκε από τον καλλιτέχνη να τραγουδήσει δωρεάν για τους δημότες της Αθήνας σε μια περίοδο αυξημένης κρίσης και ανυπέρβλητων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη καραντίνα; Άλλωστε έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες κοινωνικής ευθύνης.

Αύριο λοιπόν τα μεσάνυχτα θα απολαύσουμε τον καλλιτέχνη από τις οθόνες μας και θα τον πληρώνουμε 207 ευρώ το δευτερόλεπτο ή 12.411 ευρώ το λεπτό.

Ελλάς το μεγαλείο σου ….

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού: “Περί… δημοσιογραφίας ο λόγος!”

otavoice

Δ. Μαραθώνος: Μεταφορά τροφίμων και νερών με έμφαση στον Βαρνάβα

otavoice

Ευχές για την εορτή της Παναγίας, του δημάρχου Ζακύνθου και Προέδρου ΠΕΔΙΝ

otavoice

Δ. Μυτιλήνης: Μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου Θερμής

otavoice

Ο Δήμαρχος Ρόδου, για την Γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

otavoice

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δήμο Καλαμάτας

otavoice