OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τραγωδία ο Δήμος Πεντέλης- Κόλλησε στα χιόνια μέχρι και εκχιονιστικό

Αυτά τα ευτράπελα που συμβαίνουν επί πέντε ημέρες στο Δήμος Πεντέλης με την διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπίς” δεν έχουν προηγούμενο. Μέχρι και εκχιονιστικά κολάνε και βγαίνουν εκτός μάχης λόγω κακής συντήρησης και φθαρμένου εξοπλισμού. Όλα αυτά σε ένα Δήμο που θεωρείται πρότυπο Πολιτικής Προστασίας και  εξειδικευμένος σε κακοκαιρίες.

Μιλάμε για ένα δήμο υποδειγματικό και με τεράστια εμπειρία στη διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων και ειδικά των χιονοπτώσεων, μιας και κάθε χρόνο δέχετε κύματα κακοκαιρίας λόγω της γεωγραφικής του θέσης.

Νωπές είναι οι εικόνες από την καλοκουρδισμένη μηχανή υπό τον στρατηγό Στεργίου, των επί σειρά ετών Δήμαρχο Παλαιάς Πεντέλης και μετέπειτα του ενιαίου δήμου Πεντέλης.

Πέρσι με την ¨Μήδεια” αλλά και φέτος με την “Ελπίς” αυτά που βιώνουν οι δημότες σε Μελίσσια, Νέα και Παλαιά Πεντέλη δεν έχουν προηγούμενο. Φτάσανε μέχρι στο σημείο να ξεκινάει η κακοκαιρία Δευτέρα πρωί και να μην υπάρχει ούτε ένα κιλό αλάτι διαθέσιμο, σε μια περιοχή με μορφολογικό ανάγλυφο που η ρίψη μεγάλων ποσοτήτων αλατιού είναι επιβεβλημένη.

Πέντε ημέρες μετά και το μεγαλύτερο τμήμα των τριών δημοτικών διαμερισμάτων είναι θαμένο μέσα στα χιόνια, ενώ η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά είναι άφαντη και προσπαθεί βγαίνοντας σε κανάλια να δείξει πως υπάρχει. Τα παράπονα των δημοτών και τα αρνητικά σχόλια στα social madia είναι σαν χιονοστιβάδα.

Σήμερα ένα συμβάν που δημοσιοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Φειδοπιάστης αποτυπώνει το μέγεθος της ανοργανωσιάς, της προχειρότητας και της ανικανότητας του επιτελικού σχεδιασμού της υπό κηδεμονία δημάρχου Πεντέλης, από κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και συνάμα αποτυχημένο δήμαρχο Μελισσίων.

Εκχιονιστικό μηχάνημα κόλησε μέσα στα χιόνια όταν προσπάθησε να διανοίξει το δρόμο σε κάποιο σημείο της πόλης. Στο βίνετο βλέπουμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των χειριστών να το ξεκολήσουν. Είναι αδιανόητο εκχιονιστικό μηχάνημα να αποκλείεται και μάλιστα όπως μαθαίνουμε γιατί τα λάστιχα του ήταν φθαρμένα και δεν μπορούσε να κινηθεί στο παγωμένο έδαφος.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ.Εορδαίας: Βράβευση για την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

otavoice