OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Εγκαινιάστηκε η Δημοτική θεατρική Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”

Εγκαινιάσαμε το νέο μας στολίδι την Δημοτική θεατρική Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση εγκαινιάσαμε την δημοτική θεατρική σκηνή της Ολυμπίας, η οποία πήρε και το όνομα ενός σπουδαίου ηθοποιού, του Νίκου Κούρκουλου.
Με πολύχρονη παρουσία στα δημοτικά μας δρώμενα, από το 1980, η θεατρική σκηνή ανέδειξε μεσα απο τη θεατρική ομάδα, καλλιτέχνες και ταλέντα, ενώ φιλοξένησε και εκατοντάδες παραγωγές προσφέροντας ψυχαγωγία στο φιλοθεάμον κοινό και έκφραση στους ηθοποιούς.


Σήμερα η θεατρική μας σκηνή διαθέτει εκτός της σύγχρονης αισθητικής και υποδομής κατόπιν της ριζικής ανακαίνισης που της κάναμε, και ένα κειμήλιο ιστορικής σημασίας και σπουδαιότητος.
Με καθίσματα που βρισκόντουσαν στο Κολλέγιο Pierce στη Σμύρνη το 1875.

Στην αίθουσα της νέας Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής αποτελεί μια μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη όχι μόνο για την πόλη μας αλλά συνολικά για τον Ελληνικό λαό, διότι η μνήμη και η ιστορία μας είναι ζωντανή, και εμείς δεν ξεχνάμε τη Σμύρνη!


Η εκδήλωση άνοιξε με το τραγούδι “Μενεξέδες και Ζουμπούλια”.
Τα δύο βίντεο που προβλήθηκαν, ένα για το χρονολόγιο της Θεατρικής Σκηνής και της Θεατρικής ομάδας του Δήμου μας και το δεύτερο βιογραφικό βίντεο με τη διαδρομή του Νίκου Κούρκουλου ήταν εξαιρετικά.
Η πρώτη παράσταση που ανέβηκε και έκανε ποδαρικό ήταν «Ο αργαλειός».
Εύχομαι η νέα περίοδος που ξεκίνησε απόψε να είναι μακρόπνοη και δημιουργική και να αναδείξει καλλιτέχνες και παραγωγές του Δήμου μας και όλης της επικράτειας αναδεικνύοντας τον πολιτισμό μας. Επιστρεφοντας και ο Μιχάλης Μαραγκός με τη θεατρική του ομάδα θα μας δώσει μεγάλη χαρά.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης είναι και η πρωτεύουσα του πολιτισμού, του θεάτρου και της τέχνης.
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας και τους συνεργάτες που συντελεσαν στο εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημενους που μας τίμησαν στα εγκαίνια.
Ευχαριστώ πολύ τη Μαριάννα Λάτση, την Εριέττα, τη Μελίτα και το Φίλιππο. Ο Νίκος Κούρκουλος ζει μέσα από εσάς και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε την παρακαταθήκη του.

Τις επόμενες ημέρες η σκηνή μας θα είναι διαθέσιμη για το κοινό της πόλης, ξεκινώντας από τα ΚΑΠΗ μας, στα μέλη των οποίων θα προβληθεί το έργο “Σμύρνη μου αγαπημένη”.
Καλορίζικη!!!

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice