OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ωρωπού: Αντίστροφη μέτρηση για την 8η αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου στον Κάλαμο

Η αντίστροφη μέτρηση για την 8η αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου του Καλάμου έχει ξεκινήσει. Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 14:00 θα ξεκινήσει στην πλατεία του χωριού η εκδήλωση αναπαράστασης του Αρβανίτικου Γάμου σύμφωνα με την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα των Αρβανιτών.

Περισσότεροι από 70 εθελοντές με τη στήριξη του Δήμου Ωρωπού, την καθοδήγηση της Δημοτικής Ενότητας Καλάμου και τη συνεργασία του Αρβανίτικου Συλλόγου Καλάμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλάμου προετοιμάζονται για αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Απευθύνουν μάλιστα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού και σε επισκέπτες να παρακολουθήσουν την πρώτη διοργάνωση που θα γίνει μετά το 2019. Πρόκειται για παραδοσιακή γιορτή που έχει καθιερωθεί από το 2007 στον Κάλαμο και έχει αγκαλιάσει όλη η τοπική κοινωνία. Γίνεται κάθε δύο χρόνια. Το 2021 ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του covid-19.

Θα λάβουν μέρος 43 ηθοποιοί οι οποίοι σχεδόν καθημερινά κάνουν επίπονες πρόβες. Μάλιστα ορισμένες από αυτές έχει παρακολουθήσει και ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος από τις προετοιμασίες και ευχήθηκε «δύναμη και καλή επιτυχία» σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη παραδοσιακή γιορτή του χωριού που προβάλλει την παράδοση και τον τόπο.

Οι παραδοσιακές μπομπονιέρες μοιράζονται καθημερινά πόρτα πόρτα από τις κόρες του χωριού.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Σχετικά Άρθρα

Δ. Πειραιά: Εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά

otavoice

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

otavoice

Νεκτάριος Φαρμάκης: Μαζί και για το επόμενο άλμα

otavoice

Συγκροτήθηκε η Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών (Ε.Κ.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου

otavoice

Σε πλήρη εξέλιξη αντιπλημμυρικό έργο 3,7 εκ. ευρώ στην ΠΕ Ροδόπης

otavoice

Δ. Καβάλας: Προχωρούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Σταθμού του Δάτου

otavoice