OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έκρηξη Μαρίας Καμμά: Ούτε μια μέρα, το ΠΡΕΒΕΛΗΣ στα νησιά μας

Την έκρηξη της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά-Αλειφέρη προκάλεσε η είδηση πως στην ακτοπλοϊκή γραμμή των Δωδεκανήσων μπαίνει το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ αντικαθιστώντας το ΔΙΑΓΟΡΑΣ.
Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ είναι ένα παλαιό πλοίο ναυπηγημένο το 1980, με χαμηλές ταχύτητες και για τα νησιά η δρομολόγηση του θεωρείται πράξη υποβάθμισης, ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Μάλιστα η κ. Καμμμά οργισμένη αναφέρει πως το επιτελικό κράτος των Αθηνών έχει αφήσει τα νησιά χωρίς γιατρούς, στο έλεος του θεού και τώρα τους δίνει ακόμη ένα χτύπημα με την δρομολόγηση ενός πλοίου που δεν καλύπτει τις ανάγκες των νησιών και τους υποβάλει σε καθεστώς αποκλεισμού. Να σημειωθεί πως στα Δωδεκάνησα ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και μια τέτοια εξέλιξη δεν βοηθά μια περιοχή σαν τον Νότιο Αιγαίο που έσπασε το 2022 όλα τα ρεκόρ.
Ç ÄÞìáñ÷ïò ÔÞëïõ, Ìáñßá ÊáììÜ- ÁëåéöÝñç, óå ðÜíåë, ôçí 1ç çìÝñá óôï óõíÝäñéï ôçò Ïëõìðßáò, óôï ÆÜððåéï ÌÝãáñï, ÐÝìðôç 20 Ïêôþâñç 2022.
Αναλυτικά η δήλωση της δημάρχου Τήλου, Μαρία Καμμά- Αλειφέρη. 
Για μια ακόμη φορά η Δωδεκάνησος υποκύπτει στα θέλω άλλων περιοχών που προφανώς έχουν μεγαλύτερη “αξία”; ή δεν ξέρω τι άλλο από τα νησιά μας.
Δεν θέλω να γράψω τίποτε άλλο, είμαι αρκετά φορτισμένη, θα παραθέσω μόνο τα γεγονότα.
Το ΔΙΑΓΟΡΑΣ αντικατέστησε το ΠΑΤΜΟΣ για ένα μήνα μέχρι αυτό να ολοκληρώσει την ετήσια επισκευή του. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζαμε, προσωρινά το ΔΙΑΓΟΡΑΣ και μετά επιστροφή στο ΠΑΤΜΟΣ.
Χαρά και πανηγυρισμοί από όλα τα νησάκια μας για την επιστροφή του Διαγόρας στο πρώτο του ταξίδι σε αυτά…
Αμ δε όμως όχι για πολύ αυτή η επιστροφή…
Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ είχε σταλεί να καλύψει κάποια άλλα νησιά του Β.Αιγαίου, προσωρινά η όχι δεν κατάφερα να μάθω, και όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν κάτοικοι, φορείς και πολιτικοί εκπρόσωποι…
Είναι αργό η αιτιολογία και δεν εξυπηρετεί εκείνα τα νησιά, επειδή όμως τα Δωδεκάνησα είναι πιο κοντά ε, είπαν να το στείλουν κατά εδώ…
Σοβαρά τώρα;;;
Μετά το μεγάλο ρεζιλίκι που μας έχετε χωρίς γιατρούς, μας στέλνετε τώρα και “ολοκαίνουριο” πλοίο;
Αυτό αξίζουν τα νησάκια μας, οι ακρίτες τους και οι επισκέπτες τους;
Υπηρεσιακός παράγοντας του Υπ. Ναυτιλίας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ανέφερε μόνο για 20 ημέρες Δήμαρχε, δεν θα είναι μόνιμα.
Και εμείς απαντάμε στους πάντες: Ούτε για μια ημέρα!
Από την στιγμή που δεν ήταν αυτός ο αρχικός σχεδιασμός, να μας αφήσουν εκτός της οποιασδήποτε λύσης ψάχνουν για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε άλλο νομό!
Για να δούμε αντιδράσεις και από τους πολιτικούς και πολιτειακούς εκπροσώπους μας …
Όλες οι αντιδράσεις:

13

Σχετικά Άρθρα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει δυναμικά στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Δ. Κω: «Αρνούμαστε να μας φορτώσουν τα σκουπίδια της Καλύμνου»

otavoice

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice