OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πέτρος Δούκας: Εμείς μιλάμε με έργα στο Δήμο Σπάρτης

Με μια μακροσκελή ανάρτηση του ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας παραθέτει μια σειρά από έργα της δημοτικής αρχής αναφέροντας:
Άλλη μια εξοντωτική 😱ανάρτηση, αλλά κάπως χρήσιμη! (Αν και όλοι μου λένε ότι δεν διαβάζονται και κανείς δεν πρόκειται να κάτσει να διαβάσει τέτοια κατεβατά ….😎)
———————————
1. Έκανα μια γρήγορη επίσκεψη στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥ Γ. ΔΟΥΚΑ (γεμάτη σήμερα από γονείς και πιτσιρικαρία του γιόρταζε την τελευταία μέρα του σχολείου), – πλατείας που πήρε το όνομα του παππού μου, γιατί αυτός δώρισε όλο τον χώρο της Πλατείας στη Δήμο Σπάρτης!!
———————————
2. ΔΩΡΕΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΟΥΚΑ
Έφθασε για φύλαξη στη Σπάρτη η συλλογή σπάνιων Βυζαντινών Αντικειμένων του Δημητρίου Δούκα (εξαδέλφου μου) που θα εκτεθούν σε χώρο στο Παλάτι του Μυστρά!
Πρέπει ως Δήμος να τιμήσουμε τον κ. Δημήτρη Δούκα τον οποίο ευχαριστούμε για τη υπερπολύτιμη δωρεά της ιδιωτικής συλλογής του, εκατοντάδων σπάνιων Βυζαντινών Αντικειμένων, και τη σύζυγο του Νίκη που χωρίς τη συνδρομή της, δεν θα προχωρούσε αυτή η δωρεά με προορισμό τη Σπάρτη και το Μυστρά!
Ο Δημήτρης θα ήθελε να διαθέσει και
(2) την ιδιωτική του συλλογή χιλιάδων αρχαίων αντικειμένων και
(3) χιλιάδων αρχαίων και βυζαντινών νομισμάτων ανεκτίμητης αξίας,…
—— …. αλλά η διαδικασία αποδοχής των δωρεών στην Ελλάδα αποδεικνύεται απίθανα γραφειοκρατική και πολυετής!!
Θα επανέλθω!
————————-
2α.—— Ευχαριστούμε επίσης και τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Χαβρέ, ο οποίος χειρίζεται το θέμα της δωρεάς της Συλλογής αρχαίων και Βυζαντινών αντικειμένων του Ευσταθίου Λαγάκου (Πρέσβη επί τιμή και Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας – τόπος καταγωγής του το Ξηροκάμπι)
———————————
3. Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου το 1ο Διεθνές Φόρουμ Σπαρτιατικών Σπουδών, που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης, το Κέντρο Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Νόττινγχαμ και η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών.
Ήταν το μεγαλύτερο συνέδριο Σπαρτιατολόγων που έχει οργανωθεί ποτέ!!
«Θέλω να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ και τη Καθηγήτρια Χρυσάνθη Γάλλου, και την Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών για το πραγματικά μοναδικό και φοβερό Συμπόσιο σπαρτιατικών μελετών!
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Σπάρτης και των Σπαρτιατικών μελετών, συγκεντρώθηκαν στη Σπάρτη τόσοι κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και μελετητές!
Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να αναδείξουμε όχι μόνο την αρχαία και Βυζαντινή λάμψη της πόλης και του Δήμου, αλλά να βάλουμε τη Σπάρτη στο Χάρτη της Ευρώπης, όχι σαν μια μικρή επαρχιακή πόλη 17 χιλιάδων κατοίκων ή ως ένα Δήμο 36-37 χιλιάδων κατοίκων, χωρίς ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον (πέρα από την ένδοξη αρχαία ιστορία της), αλλά σαν ένα Δήμο που να ξεχωρίζει για την ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ του και που να ξεχωρίζει ως σύγχρονο κέντρο παραγωγής ιδεών και πολιτισμού!
Σε καμία άλλη σχετικά μικρή επαρχιακή πόλη της Ευρώπης δεν γίνονται όσα γίνονται στη ΣΠΑΡΤΗ! Και θα συνεχίσουμε με τους ίδιους και γρηγορότερους ρυθμούς!»
Ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές αυτής της μοναδικής στα χρονικά επιτυχίας, τους χορηγούς επικοινωνίας, «Λακωνικό Τύπο», Lakonikos.gr και την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και ιδιαίτερα το «Vachos Radio» και τον κ. Πέτρο Καπερναράκο για τη δωρεάν κάλυψη του συνεδρίου, την κ. Μεταξία Παπαποστόλου και το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση και το υπουργείο Πολιτισμού.
————————————
4. Η πρωτοβουλία μας για την ίδρυση International Summer School of Spartan History, Archaeology & Politics / Constitutional Studies από τον Ιούνιο 2024, με το Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ, προχωράει με υπερκινητήρια δύναμη τη Καθηγήτρια Χρυσάνθη Γάλλου!!
Ίσως υπάρξει περιθώριο συνεργασίας με το ΙΝΕΒΥΠ το οποίο πρέπει να ενεργοποιηθεί!
—————————
5. Παλαιολόγου: Όπως βλέπετε, συνεχίζονται με εντατικούς οι εργασίες στην Παλαιολόγου
– με την απαιτούμενη πίεση προς όλες τις πλευρές!
Δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς!
Πάντα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας τα δημόσια και δημοτικά έργα αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις (αυξήσεις κόστους υλικών, έλλειψη εργατών και τεχνιτών, τεχνικά και αρχαιολογικά εμποδιάκια, ενστάσεις ‘ενεργών πολιτών’, κ.α.), πέρα από τις δυνάμεις της κάθε δημοτικής αρχής να επιλύσουν τα προβλήματα που κάθε τόσο ανακύπτουν, μέσα σε λίγες μέρες!
• Ούτε ήταν και είναι δυνατόν να γίνονται έργα μακράς πνοής στο κέντρο της Πόλης και να μην ξεβολευτεί κανείς!
——-Βλέπε πόσες δυσκολίες και ανηφόρες και καθυστερήσεις έχει να αντιμετωπίσει το εξαιρετικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το Νοσοκομείο της Σπάρτης και το Αρχαιοκογικό Μουσείο!
——Το πιο εύκολο ήταν να μην γίνει τίποτα!
Εμείς τολμάμε και θα ολοκληρώσουμε τη μεγαλύτερη σειρά παρεμβάσεων της τελευταίας 30-ετίας!!!
———————————
6. Αρχίζουμε και μια σειρά έργων στο Δήμο (κόμβοι, OPEN MALL, παρεμβάσεις στο Πάρκο Γουδέ και πολλά άλλα) – ηλεκτροφωτισμός, έργα που δεν είχαν ξαναγίνει την τελευταία 30-ετία!
Λεπτομέρειες σε λίγες μέρες!
———————————
7. Επαγγελματικές ευκαιρίες για τα παιδιά μας …
Μετά από συνάντηση εργασίας που είχα με τον επικεφαλής (CEO) της GULF AVIATION ACADEMY (έδρα Άλιμος Αττικής), η εταιρεία θα προσφέρει ειδικά σε νέους και νέες της περιοχής του Δήμου Σπάρτης:
1. Άμεση πρόσληψη και εκπαίδευση 25 Αεροσυνοδών για αεροπορικές εταιρείες στο
Dubai (€3000/μήνα), με δύο βδομάδες βασική εκπαίδευση στη Γλυφάδα!
2. Μία (1) Υποτροφία για εκπαίδευση για να γίνει ένας νέος ή νεα πιλότος αεροσκάφους (υποτροφία αξίας €70 χιλιάδων! —οι αρχικοί μισθοί μετά, κυμαίνονται στα €6 χιλ./μήνα),
3. Δύο (2) Υποτροφίες για εκπαίδευση για να γίνουν μηχανικοί αεροσκαφών (μισθοί περίπου €4 χιλ.),
4. Πέντε (5) Υποτροφίες για άτομα που ενδιαφέρονται για καριέρα ως πλήρωμα καμπίνας – με άμεση πρόσληψη σε εταιρείες του Αραβικού κόλπου, και άλλες!!
Περιμένουν από εμάς να τους υποδείξουμε ορεξάτους νέους κ νέες!!!
Παρακαλούμε τα βιογραφικά στο Γραφείο Δημάρχου Σπάρτης, @ 2731027216, υπόψη κκ.
Κατερίνας Σανιδά και
Γεωργίας Φλώρου.
———————————-
8. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο!!!
Προχωράμε με τις αρχές της πολιτικής αεροπορίας (ΥΠΑ καιβΑΠΑ), όπως τα έχουμε σχεδιάσει!!
Εκτός από κάποιες βασικές λειτουργίες, θα προσπαθήσουμε μεσοπρόθεσμα να προσελκύσουμε νέες εργασίες όπως δοκιμές drones και αεροστάτων, κ.α. ώστε να εξοικειωθεί και η νεολαία μας με τον αεροδιαστημικό κλάδο!
———————————
9. Την Δευτέρα 17 Ιουλίου
Θα έχουμε τη χαρά και τη τιμή να υποδεχθούμε στη Σπάρτη περίπου 30 Μέλη
1—- της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε. – World Hellenic Inter-Parliamentary Association (PADEE-WHIA)) που απαρτίζεται από ελληνικής καταγωγής βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής, καθώς και αντιπροσωπείες (delegations)
2—-Της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ορθόδοξοι βουλευτές εκλεγμένοι σε διάφορα κοινοβούλια του εξωτερικού)
3—-Της Ένωσης Πρώην Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και Ευρωβουλευτών
4—-Της ΚΕΔΕ – Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
5—-Της ΚΕΕΕ – Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας
6—-Του ICC – Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
7—-Του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
…. για μια μοναδική στα χρονικά συνάντηση γνωριμίας και δικτύωσης!
———————————-
10. Επίσης σχεδιάζονται:
▪ Ο Δήμος Σπάρτης με την Αιγυπτιακή Πρεσβεία και το UNIVERSITY OF NOTTINGHAM Συμπόσιο με θέμα: Σπάρτη, Αίγυπτος και Καβάφης (κατά τον Ηρόδοτο 6.53.2, οι Σπαρτιάτες βασιλείς είχαν Αιγυπτιακή καταγωγή μέσω Ιούς και Περσέα – «οἱ τῶν Δωριέων ἡγεμόνες Αἰγύπτιοι ἰθαγενέες.») [Συντονισμός διοργάνωσης: Μεταξία Παπαποστόλου]
▪ Ο Δήμος Σπάρτης με την Ισραηλινή Πρεσβεία, το Bar-Ilan University Tel Aviv, και το UNIVERSITY OF NOTTINGHAM Συμπόσιο με θέμα: Σπάρτη και Ισραήλ (κατά τους Μακκαβαίους Α’ και Β’, οι Σπαρτιάτες και οι Ισραηλίτες ήταν ‘αδέλφια’)
……………………………….
11. Η παρουσίαση των δράσεων και των έργων της Δημοτικής Αρχής και η ενημέρωση των Δημοτών θα συνεχισθεί με ξεχωριστές συνεντεύξεις τύπου αλλά και ένθετα και έντυπα για όλα τα Δημοτικά Έργα, τη ΔΕΥΑΣ, την Πρόνοια, την Αλληλεγγύη, τα ΚΑΠΗ, την Παιδεία, το Περιβάλλον και το Πράσινο, το Προγραμματισμό, την Αγροτική Ανάπτυξη, την Τουριστική Ανάπτυξη, την Αθλητική Ανάπτυξη, την Αναπτυξιακή των Δήμων Σπάρτης & Ευρώτα, το Στρατηγικό μας Σχέδιο και Δράσεις για την Ανάπτυξη του Μυστρά, τη διαχείριση των μεταναστών που αναγκαστικά φιλοξενήθηκαν στο Sparta Inn, τις γυναίκες στη Δημοτική Αρχη και την ανάδειξη της γυναικείας δημιουργικότητας, τα κέντρα φιλοξενίας των αδέσποτων φίλων μας, κ.α.]
———————————
12. Η Σπάρτη έχει ήδη εξελιχθεί σε INTERNATIONAL CENTER FOR DISTANCE RUNNING & ENDURANCE SPORTS (σύμφωνα και με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε με το Υπουργείο Αθλητισμού στις 17/11/21)!
Οι παρακάτω αγώνες φυσικά και θα συμβάλλουν στη ‘ζωντάνια’ του Δήμου και την αύξηση των επισκεπτών!
1. Σπάρτη – Ολυμπία HEYDAY RUN Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου.
2. Spartan Trifecta World Championship 2020 (μεικτός αγώνας ανώμαλου δρόμου, αντοχής, δύναμης, κλπ.) 02-05 Νοεμβρίου 2023
3. Σπάρταθλο Σάββατο 30/9-Κυριακή 1/10/2023
4. Σπαρτακιάδα 07/10
5. Sparta 24-hour Ultra
6. Sparta Nite Run
7. Σπάρτη – Κορυφή Ταϋγέτου
8. Σπάρτη – Θερμοπύλες
9. Σπάρτη – Γύθειο – Κρανάη Δρόμος Ωραίας Ελένης
10. Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα
11. Μονοδένδρι -118
12. Ορεινός Καστορείου
13. Παλαιολόγειος
14. Βυζαντινών Κάστρων Μυστράς – Γεράκι – Μονεμβάσια
15. Αθανάτων Τρίπολη – Σπάρτη – Καλαμάτα
16. Βασιλιάς Λεωνίδας Τρίπολη – Σπάρτη
17. SPARTAN RACE TRIFECTA
18. Ο 1ος Μαραθώνιος Σπάρτης FIRST INTERNATIONAL SPARTA MARATHON …
….. προχωράμε στο στόχο μας όχι απλά να καταστήσουμε τη Σπάρτη Παγκόσμιο ΚέντρΑγώνων Υπεραποστάσεων & Υπεραντοχής, αλλά να δυναμώσουμε την υπεροχή της!
«Στηρίζουμε ως Διοίκηση όσες περισσότερες διοργανώσεις που προάγουν το Αθλητικό Ιδεώδες.
Ο αγώνας αυτός μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε το πρωτεύοντα ρόλο της Σπάρτης στην ανάπτυξη των Ολυμπιακών Αγώνων!
Ο Λυκούργος με τον Ίφιτο (βασιλιά της Ήλιδας) έδωσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη σπουδαιότητά τους!
Ακόμα και η Ολυμπιακή εκεχειρία ήταν έμπνευση του Λυκούργου, όπως μας περιγράφει ο Πλούταρχος [Λυκ.23.2].
Σε κάθε περίπτωση η Σπάρτη ήδη βρίσκεται σε τροχιά ανάδειξης της ως παγκόσμιο κέντρο αγώνων υπεραντοχής και υπεραποστάσεων.»
———————————
13. Συμφωνήσαμε με τη Μαρία Πολύζου και τον Πρόεδρο του Association of International Marathons & Distance Races = Paco Borao, που μας επισκέφθηκε στη Σπάρτη την 25η Μαρτίου, να διοργανώσουμε και τον 1ο Διεθνή SPARTA MARATHON!!!🇬🇷🇬🇷👍🌺
———————————
14. ΔΕΥΑΣ:
Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου, «Προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων υδρομετρητών για τη μείωση του μη τιμολογούμενου νερού στη Δημοτική Ενότητα Σπαρτιατών», συνολικού προϋπολογισμού 2.500, 000 ευρώ στον ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΚΑΨΗΣ 1 «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Το έργο με ορίζοντα εκτέλεσης τα δυο έτη, προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος βελτίωσης λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και μείωσης των απωλειών πόσιμου νερού και του ποσοστού του μη τιμολογούμενου νερού της ΔΕΥΑ Σπάρτης και πιο συγκεκριμένα την εγκατάσταση υδραυλικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού παρακολούθησης παροχών, καταναλώσεων, διαρροών και ποιοτικών χαρακτηριστικών νερού στα εσωτερικά δίκτυα της Δημοτικής Ενότητας Σπαρτιατών του Δήμου Σπάρτης.
Προχωράμε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης αλλά και του μετρικού συστήματος οικιακών καταναλώσεων προς όφελος των δημοτών.
Αν και παραλάβαμε μια σχεδόν χρεοκοπημένη ΔΕΥΑΣ, η σκληρή εντατική δουλειά, και οι δύσκολες αποφάσεις αποδίδουν καθημερινά καρπούς και οδηγούν τη ΔΕΥΑ Σπάρτης σε ανοδική τροχιά.
Συγχαρητήρια στον Ηλία Τρακάκη και την ομάδα του!
———————————
15. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε την συνεχή αύξηση των επισκεπτών στη Πόλη μας και τα περισσότερα ξενοδοχεία να είναι γεμάτα!
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά και οι προσπάθειές μας για ανάδειξη του brand name της Σπάρτης αποδίδουν καρπούς!
———————————
16. ΚΕΕΜ
Ευελπιστούμε ότι παρά τις καθυστερήσεις λόγω των πρώτων και δεύτερων εθνικών εκλογών, μέχρι τέλος του Νοεμβρίου, θα επαναλειτουργήσει το ΚΕΕΜ και ως κέντρο 600-1000 νεοσυλλέκτων!
— Μαζί με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους στα θέματα εφοδιασμού και μεταφορών, ο ‘πληθυσμός’ του ΚΕΕΜ θα μπορούσε να φτάσει τα 1200 άτομα = μεγάλη τονωτική ένεση για τη περιοχή του Δήμου μας!
———————————
17. Δημιουργήσαμε στο ICC – Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας (του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος), τομέα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με γενική συντονίστρια την αεικίνητη Κατερίνα Τσούρτσουλα!
———————————
18. Επίσης δημιουργήσαμε τομέα μόδας και σχεδίου με γενικές συντονίστριες την ‘δική μας’ Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων, Ευθυμία Περδικογιάννη, την Άρτεμη Λιόντα και την Εύη Μηγιάκη!
Πρώτη εκδήλωση το Φθινόπωρο στο Kinsterna (Κιστέρνα), στη Μονεμβάσια!!💪👍

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice