OTA VOICE
Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Χατζημάρκος: Το μοντέλο της Τήλου πρέπει όλοι να το αντιγράψουν

Με ένα ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε το περιβαλλοντικό θαύμα της Τήλου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Το ακριτικό νησί πιστοποιήθηκε ως το πρώτο με μηδενικά απόβλητα στον κόσμο και ο πρώτος δήμος στην χώρα.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η περιφερειακή αρχή, που στήριξε το πρωτοπόρο εγχείρημα, ήτα στο πλευρό της δημάρχου Μαρίας Καμμά-Αλειφέρη και έδειξε πως όταν υπάρχει σχέδιο,, όραμα και θέληση όλα είναι εφικτά.
Ο κ. Χατζημάρκος στη δήλωση του βγάζει ένα “παράπονο” στους περιβαλλοντικά ευαίσθητους που δεν βλέπουν τι πέτυχε η Τήλος και δεν το παίρνουν ως καλό παράδειγμα προς εφαρμογή και αναλλώνονται σε καταγγελίες.
Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου:
Η Τήλος με το πρόγραμμα “Just Go Zero” πιστοποιήθηκε ως η πρώτη Zero Waste κοινότητα στην Ελλάδα και το πρώτο νησί στην ιστορία της Ευρώπης ✌️
Bγάζουν καλές ειδήσεις τα νησιά ?
Ναί ! Κυρίως και πρωτίστως καλές!
Σπουδαίες πρωτιές και μάλιστα στο περιβάλλον. Εκεί που οι πολιτικά και ιδεολογικά καθοδηγούμενοι, διεκδικούν την παγκόσμια πρωτιά στο άθλημα της καταγγελίας.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται, πραγματικά, για το περιβάλλον δεν θα έπρεπε να προβάλει εξίσου και το παράδειγμα ;
Δεν θα έπρεπε να προβάλει, απο αγάπη βρε παιδί μου γι’ αυτό που τον ενδιαφέρει, το μοντέλο το οποίο θα έπρεπε όλοι να αντιγράψουν ;
Αν βρείτε εσείς κουβέντα απο τους “ευαίσθητους” για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται στα νησιά μας, κερδίζετε χρυσούν ωρολόγιον.
Εμείς προχωράμε, βαδίζοντας σταθερά ανοδικά, αλλά απο την απέναντι, απο αυτούς, όχθη. Αυτή του πραγματικού ενδιαφέροντος 🙂

Σχετικά Άρθρα

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice

88η ΔΕΘ: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Από 9-20/9 οι εγγραφές στο νέο ΚΔΑΠ για παιδιά 5-12 ετών

otavoice

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

otavoice

Δ.Δυτ.Αχαΐας: Αυτοψία Δημάρχου στο νέο γήπεδο 5χ5, στο Λάππα Αχαΐας

otavoice